Ege Postası
Geri

Mis gibi şenlik: Seferihisar’da lavanta büyüsü başlıyor

Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenecek olan Lavanta Hasat Şenliği, 29 Haziran Pazar günü renkli etkinliklerle kutlanacak.
Mis gibi şenlik: Seferihisar’da lavanta büyüsü başlıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Haziran 2025 Salı 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlçenin sembolü haline gelen lavanta tarlalarında gerçekleşecek şenlikte, müzikten tiyatroya, dans gösterilerinden hasat etkinliğine kadar birçok etkinlik ziyaretçilerle buluşacak.

Seferihisar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Lavanta Hasat Şenliği, hem tarımsal üretime hem de kırsal turizme katkı sağlamaya devam ediyor. Geçimini toprağından sağlayan yerel üreticiler lavantayı sabuna, yağa, keseye, parfüme ve daha fazlasına dönüştürüyor. Yerel üreticilerin ürettiği lavantanın birbirinden değerli ve şifalı ürünleri köy meydanında kurulacak stantlarda sergilenecek. 

Şenlik programı saat 15.00’da Turgut Köyü Meydanı’nda Seferihisar Belediyesi Atatürk Bandosu performansı ile başlayacak. Ardından saat 16.00’da “Laf Aramızda” konseri sahne alacak. Saat 17.00’da ise Ürkmez-Ulamış Köy Tiyatrosu izleyicilerle buluşacak.

Günün devamında, Rebeteos ekibinin dans gösterisinin ardından lavanta tarlalarında sembolik lavanta hasadı yapılacak.

Şenlik, saat 19.00’da İzmir’de pop müziğin sevilen ismi Sinan Efe Aksoy’un konseri ile sona erecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası