Ege Postası
Geri

Mısır'da darbe yönetimi İhvan'ın feshedilmesini teklif etti

Mısır Başbakanı Hazim Biblavi, Müslüman Kardeşler'i yasal olarak feshedilmesi önerisinde bulundu. Biblavi'nin bu öneriyi, sivil örgütlere lisans veren bakanlıkta yaptığı bildirildi. Önerinin üzerinde fikir alış verişi yapıldığını...
Mısır'da darbe yönetimi İhvan'ın feshedilmesini teklif etti
Haberler / Dünya
17 Ağustos 2013 Cumartesi 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır Başbakanı Hazim Biblavi, Müslüman Kardeşler'i yasal olarak feshedilmesi önerisinde bulundu. Biblavi'nin bu öneriyi, sivil örgütlere lisans veren bakanlıkta yaptığı bildirildi. Önerinin üzerinde fikir alış verişi yapıldığını ifade etti.

Mısır Başbakanlık sözcüsü Şerif Şevki, bugün düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Hazim Beblavi'nin Müslüman Kardeşler'in fesh edilmesini teklif ettiğini söyledi. Şevki, Biblavi'nin bu öneriyi, sivil örgütlere lisans veren bakanlıkta yaptığı ifade etti. Öneri üzerinde görüş alış verişi yapıldığını aktardı.

Ülkenin "bu istisnayi şartlar altında terör eylemlerine maruz kaldığını" iddia eden sözcü Şevki, "Bu süreç içerisinde ülkenin terör eylemlerine maruz kaldığını kendi gözlerinizle gördünüz. Tüm dünyanın takip ettiği gibi bir çok sokakta sistemli bir terör eylemi olduğunu izlediniz. Kamu ve özel mülklere yönelik saldırıları gördünüz." dedi.

Ülkedeki darbe karşıtlarının protestolarını "terör eylemi" olarak nitelendiren sözcü, "Ülkedeki bu eylemler inanırlığını ve güvenirliğini kaybetmiş, yönetim hırsı ve yönetime dönme hayalleri gören azınlığın faaliyetleridir. Ancak vefakar Mısır ve kahraman ordusu polisi onların karşısında durarak, onları engelledi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi halkın devirdiğini ileri süren Sözcü, "İhvan'ın yapacağını duyurduğu barış gösterilerine izin verildi. Ancak bu gösteriler barışçıl kalmayarak her türlü silahla vatandaşlara saldırı şekline dönüştü. İhvan'ın yöneticileri ile yapılan görüşmelerde gösterilerine son vermeleri ve demokratik olarak siyasi sisteme dahil olmaları istendi. Ancak bunu reddederek mantıksız taleplerde bulundular. Bizim önümüzde de eylemcileri dağıtmaktan başka bir seçenek kalmadı." görüşünü savundu.

Sözcü, "Halkın canını ve malını korumak, ulusal güveni sağlamak bizim için kırmızı çizgimiz. Bunun çiğnenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu sınırları geçmeye çalışanlar ile kararlılıkla mücadele edilecektir." şeklinde konuştu.

Sözcü Şevki, dün darbe yönetimine destek veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Sözcü, "Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Libya, Ürdün ve Arap Birliği'ne halkın yanında yer almaları ve terörle mücadelemize verdikleri destek sebebiyle teşekkür ediyoruz." dedi.

Şerif Şevki, "Mısır halkına, herkese ve Allah'a söz veriyoruz ki, ülkenin güvenliğini sağlamada gevşeklik göstermeyeceğimize terörle mücadele ederek demirden yumruk ile vurmaya söz veriyoruz. Yeni bir yol harita ile refah içindeki Mısır'ı inşa edeceğiz." diye konuştu.

Cuma günü yaşanan katliamlar hakkında bilgi veren Sözcü, "Cuma günü gösterilerinde 173 kişinin öldü, bin 330 kişinin de yaralandı. Güvenlik mensuplarından da 57 kişi öldü, 563 kişi yaralandı. Aralarında 1 Pakistanlı 1 Filistin'li ve 4 Suriyelinin olduğu 500 kişi tutuklandı." bilgisini verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası