Ege Postası
Geri

Mısır'daki katliam İstanbul'da protesto edildi

Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti. Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi posterleri ve Mısır bayraklarını açan coşkulu kalabalık, 'İstanbul'dan Mısır'a direnişe...
Mısır'daki katliam İstanbul'da protesto edildi
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2013 Cuma 00:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti. Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi posterleri ve Mısır bayraklarını açan coşkulu kalabalık, 'İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam' şeklinde slogan atarak Mısır halkına desteğini yeniledi.

Saraçhane Parkı’nda, 'Genç Hareket' önderliğinde toplanan vatandaşlar, akşam namazını Fatih Saraçhane Parkı’nda kıldı. Grup akşam namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Mursi posterleri ve Mısır bayraklarını açarak Mısır darbe yönetiminin önceki gün Mısır halkını katletmesini protesto etti. Yapılan konuşmalarda darbe yönetimi tarafından tutuklanan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir an önce serbest bırakılması gerektiği vurgulandı.

Saraçhane Parkı'ndaki Mısır’a destek eylemine katılan Mahmut Akar isimli bir vatandaş, "Mısır’da ordu maalesef Amerika ve İsrail adına kendi ülkesini işgal etti. Yönetim, halkını esir aldı. Kendi insanına katliam uyguluyor. Onların seslerine ses verebilmek için buradayız. Yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız." dedi.

Yaşanan katliam karşısında sessiz duramadıklarını ifade eden bir bayan ise, “Onların her zaman yanındayız. Oradaki vahşeti kınıyoruz. Bizler artık evlerimizde duramaz olduk. Sisi’nin, Esad’ın yapmış olduğu vahşetin durmasını istiyoruz. Bizler Türk Müslüman halkı olarak Mısır halkının yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Saraçhane Parkı'nda gerçekleşen protesto eylemine Gazeteci Yazar Abrurrahman Dilipak da katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası