Ege Postası
Geri

Mısır medyası, Kahire kargaşasında ikiye bölünmüş durumda

İngiliz devlet televizyonu BBC, Mısır’ın başkenti Kahire’de yaşanan olayların yerel medya tarafından farklı yorumlandığını belirtti. BBC tarafından yapılan analizde, Mısır ordusunun devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarların...
Mısır medyası, Kahire kargaşasında ikiye bölünmüş durumda
Haberler / Dünya
14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiliz devlet televizyonu BBC, Mısır’ın başkenti Kahire’de yaşanan olayların yerel medya tarafından farklı yorumlandığını belirtti. BBC tarafından yapılan analizde, Mısır ordusunun devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarların düzenlediği protesto kamplarına müdahelesinin ülke medyasında derin bir farklılık oluştuğunu vurguladı.

Yerel medyadaki farklı yorumların Mısır’daki ortamın artan kutuplaşmanın göstergesi olduğunu belirten BBC, farklı televizyon ekranlarında eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi ve onu deviren orduyu destekleyen yayınlar yapıldığını belirtti. Mısır’daki bütün televizyon kanalların yayınlarını keserek Kahire’de yaşanan olayları canlı ekrana getirdiklerini dile getiren BBC, yapılan yayınlarda ortak bir noktada buluşulmadığını ve siyasi eğilimlere göre yayin yapıldığını vurguladı.

Devlet ve bazı özel televizyonların şiddetle Mursi’ye karşı olduklarını belirten BBC, bu kanalların göstericilerin silahlı olduklarını ve polislere saldırdığını ifade ettiğini aktardı. Müslüman Kardeşler'i destekleyen televizyon kanallarının ise öfkelerini orduya karşı yaptıkları yayınlarla gösterdikleri kaydedildi. Bu kanallarda dehşet verici şekilde öldürülen ve yaralanan protestocuların görüntülerinin yayınlandığına dikkat çekildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası