Ege Postası
Geri

Miting alanında Arınç ile el ele

Erdoğan, miting meydanında halkı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la birlikte selamladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde kalabalığı, "öğrenci evleri" tartışmasında görüş ayrılığına düştüğü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la el ele selamladı.
Miting alanında Arınç ile el ele
Haberler / Politika
17 Kasım 2013 Pazar 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DİYARBAKIR - Diyarbakır ziyaretinde Zaman gazetesinde yer alan ve "Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerinde ve yurtlarda karma sistemin yasaklanmasıyla ilgili rahatsızlık duyduğunun" öne sürüldüğü haberle ilgili yaptığı "asparagas" yorumu bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yalanlan ve TRT'de katıldığı programda "Yaşadığımız çelişkinin sebebi ben değilim. Sebebini Başbakan açıklar" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bismil'de katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan, "Tüm bölgede yeni bir süreç başladı. Türkiye değişirken bölgemiz de değişiyor. Bir kez daha kardeşlik egemen oluyor. Diyarbakır ne kadar güçlü olursa Erbil, Musul, Bağdat da o kadar güçlü, huzurlu olur. Diyarbakır bölgeni kutupyıldızlarından biridir. Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Diyarbakır'da annelerin, babaların yüreklerindeki güveni gururu gördük.

Çözüm süreci Diyarbakır'ı köklü şekilde değiştiriyor. Bugün de burada, Bismil'de aynı manzarayı, aynı iklimi, aynı umudu görüyoruz. Bismil'de kardeşliğin kazandığını, umutların çoğaldığını görüyorum. Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin.

Süreç kartopu gibi büyüyecek. Bu bölgenin talihi değişecek. Sizlerden rica ediyorum çözüm sürecine sımsıkı sahip çıkın. Çözüm sürecinden rahatsız olanlar gençlerin kanıyla besleniyor. Sürecin bozulmasına fırsat vermeyelim. Kışkırtmalar karşısında yiğitçe duralım. Ret, inkar ve asimilasyon bizim iktidarımızda bitmiştir. Biz eski Türkiye dönemini artık kapattık. Yeni Türkiye özüyle kucaklaşan bir Türkiye'dir" diye konuştu.(Gercegündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası