Ege Postası
Geri

Miting gibi imza günü

Güzelbahçe Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği Güzelbahçe Sanat Buluşmaları devam ediyor. Bir birbirinden ünlü şair, yazar ve gazeteciler, Ağustos ayında Güzelbahçe Sanat Buluşmaları'nın konuğu oldu.
Miting gibi imza günü
Haberler / Kültür - Sanat
24 Ağustos 2013 Cumartesi 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Dün gece araştırmacı-gazeteci Uğur Dündar'ın Güzelbahçelilerle buluşması adeta bir miting havasında gerçekleşti.

İskeledeki Gece Pazarı'nda kurulan stantta okuyucularıyla buluşan Dündar üç bini aşkın kişiye hitap etti, söyleşi yaptı, kitaplarını imzaladı. Duayen gazeteci Dündar, “Bu iktidar döneminde gazetecilerin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Gazeteciler ve gazeteler tam bir cendere içindeler, baskı altındalar. Türkiye’de son yıllarda yaşananlar sıkıyönetim döneminde bile yaşanmamıştır. Baskılar her geçen gün artıyor” dedi. Başbakan Erdoğan’ın 1 dolar 1 TL’ye eşit olacak sözünü hatırlatan Dündar, “Bugün dolar neredeyse 2 lira seviyelerine çıktı. Bu nasıl bir öngörüdür. Benden size ağabey tavsiyesi sakın borçlanmayın, borç altına girmeyin” diye konuştu.

Üniversitelerdeki bilim insanlarını “cüce” gibi davranmakla, buna karşın üniversite gençliğinin giderek devleştiğine dikkat çeken Dündar, “Ülkede tencere tava çalanları terör örgütü kapsamında alanlar, komşuyu komşuya düşürenler, yarın ülkeyi de paramparça ederlerse hiç şaşırmayın” dedi ve tüm Güzelbahçelileri cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmalarını söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Uğur Dündar'a Güzelbahçe'ye geldiği ve böylesine muhteşem bir gece yaşattığı için teşekkür etti, bir buket çiçekle birlikte çerçeveli Atatürk posteri sundu.



Dündar, konuşmasının ardından gazeteci Orhan Baykal ile birlikte yazdığı “Yalandan Kim Ölmüş” ve “İyi Geceler Sayın Seyirciler” isimli kitabını imzaladı. Yüzlerce Güzelbahçeli duayen gazeteciye kitabını imzalatmak için saatlerce kuyrukta bekledi, fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

İmza gününe katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de Güzelbahçe’nin güzel ve aydınlık yüzlü insanlarının Türkiye cumhuriyetine ve Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmalarını istedi ve “Sizler var oldukça bu cumhuriyeti kimse yıkamaz” dedi.

Güzelbahçe Sanat Buluşmaları’na bu akşam gazeteci yazar Yılmaz Karakoyunlu olacak. İzmirli şair ve yazarlar Fergun Özelli, Zübeyde Seven Turan, Hidayet Karakuş, Nalan Yılmaz, Ali Bektaş, Tacim Çiçek, ve Ercan Doğu bu ayın sonuna kadar sanatseverlerle buluşacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası