Ege Postası
Geri

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu "Ba2"den "Ba3"e düşürdü ve not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevrildi
Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü
Haberler / Ekonomi
18 Ağustos 2018 Cumartesi 03:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's , Türkiye 'nin kredi notunu düşürdüğünü duyurdu.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye 'nin uzun dönem kredi notunun "Ba2"den "Ba3"e düşürüldüğü, görünümünün de "negatife" çevrildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk yetkililerin yakın dönemde uyumlu ve etkili ekonomik bir plan sunması durumunda kredi notunun denge kazanacağı kaydedildi.

Ayrıca, enflasyonda düşüş ve cari açıkta azalma olması durumlarında kredi notunun olumlu etkileneceği ifade edilirken, önemli dış finansman desteğinin, kredi notu için destek verici bir etken olacağının altı çizildi. 

S&P’den Türkiye’ye kötü haber: Beklentileri de açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye 'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü. Görünüm ise "durağan" olarak teyit edildi.

S&P'den yapılan açıklamada görünümün durağan olarak teyit edilmesinin Türkiye'nin gelecek 12 aydaki risk dengesini yansıttığı belirtildi.

S&P'den yapılan açıklamada Türkiye’de kurumsal yapının, denge ve denetim mekanizmalarının olmadığı tek karar vericinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu da vurgulandı.

S&P, gelecek yıl için resesyon (durgunluk) öngörüyor. Ayrıca önümüzdeki 4 ay için enflasyon tahmini yüzde 22 seviyesinde.

S&P son olarak Mayıs ayında Türkiye 'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmüştü.

Fitch'ten Türkiye açıklaması: Tedbirler kredibiliteyi inşa etmek için yetersiz

Fitch 'ten yapılan açıklamada, Türk Lirası'ndaki değer kaybının politika kredibilitesinde artış, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının sağlanması ve daha yavaş büyümeye artan toleransla durdurulabileceği; TL'nin böylelikle daha istikrarlı bir para birimi haline geleceği vurgulandı.

Derecelendirme kuruluşu, geçtiğimiz günlerde Katar 'ın Türkiye 'ye 15 milyar dolardoğrudan yatırım yapacağı haberlerinin liranın değer kazanmasını sağladığını ancak yatırımın zamanının ve ayıntılarının henüz açıklanmadığını hatırlattı. Türkiye'nin sahip olduğu yüksek enflasyonun ve cari açık rakamlarının küresel mali piyasalardaki risklere maruz kalmasında etkili olduğu da ifade edildi. 

Reuters’ın geçtiği Fitch’in raporundan önemli başlıklar şöyle:

-Türkiye’nin, durumu bariz bir şekilde kötüleşmediği sürece bir IMF programına başvuracağını sanmıyoruz.

-Ani sıkılaştırmalar büyümedeki yavaşlamayı daha da keskinleştirecektir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası