Ege Postası
Geri

Moroğlu Efes Limanını Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AK Parti'nin geçen genel seçimler öncesinde açıkladığı “35 İzmir 35 Proje"lerinden biri olan Efes Antik Limanı Projesi'ni soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Moroğlu Efes Limanını Meclis'e taşıdı
Haberler / Politika
20 Kasım 2014 Perşembe 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Moroğlu, projede son durumun ne olduğuna dair bir bilgi bulunmadığını ifade etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın bu proje ile ilgili olarak, “Bulunan tarihi eserler nedeni ile kazı sürecinin İstanbul'daki benzer bir projede olduğu gibi uzamasından endişe ediyorum" açıklamasının hatırlatıldığı önergede, Moroğlu şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Bu proje yeni bir proje midi? Kim tarafından geliştirilmişti? Geçmiş yıllarda DPT ve Dünya Bankası hibe kredilerle bu projeye destek olmuş mudu? Kültür Bakanlığı, daha önceden bu projenin onayı için yapılan başvuruya olumsuz yanıt vermiş midi? Proje hangi aşamadadı? Projenin ne zaman hayata geçmesi planlanmaktadı? Projedeki kanal güzergahı nedi? Bu güzergah nasıl belirlenmişti? Kanal güzergahında yapılan bir kazı var mıdır'" (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası