Ege Postası
Geri

Moroğlu’dan Ala’ya zor soru: İl Özel İdare malları için valilere talimat verdiniz mi'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bütünşehir Yasasından sonra belediyelere devredilmesi gereken İl Özel İdaresinin mallarının AKP’li olmayan belediyelere devredilmemesini TBMM gündemine taşıdı.
Moroğlu’dan Ala’ya zor soru: İl Özel İdare malları için valilere talimat verdiniz mi'
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2014 Çarşamba 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-CHP’li Moroğlu, İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesinde, 6360 Sayılı Kanunla 30 ilde,  İl Özel İdarelerinin tüzel kişilikleri kaldırıldığını belirterek, “Tüzel kişiliği kaldırılan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları halkın geçimini olumsuz etkileyecek şekilde devredilmekte, bu nedenle il ve ilçelerde önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. AKP’li olan Belediyelerde İl Özel İdare mallarının belediyelere verilirken, muhalefet partilerinin olduğu belediyelerde bu malların belediyelere verilmemesi düşündürücüdür” dedi.
Yapılan bu uygulama ile halkın mağdur edildiğini ifade eden Moroğlu, önergesinde “06.12.2012 tarihi itibariyle İzmir ve ilçelerinde İl Özel İdare’ye ait taşınır ve taşınmaz malları nelerdir'06.12.2012 tarihinden bugüne İzmir ve ilçelerinde İl Özel İdareye ait olan malların hangileri, hangi koşullarla, hangi kurum ya da kuruluşlara devredilmiştir'30 ilde, tüzel kişiliği kaldırılan İl Özel İdare malları hangi illerde belediyelere devredilmiştir'İl Özel İdare Mallarının dağıtım ve devri ile ilgili olarak valilere bir talimatınız olmuş mudur'” yöneltti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası