Ege Postası
Geri

Müezzinoğlu'ndan "gemi Hastanesi" Açiklamasi

İstanbul'da düzenlenen 'VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak "Önce insan, önce sağlık" dediklerini aktardı. "TÜRKİYE'NİN...
Müezzinoğlu'ndan
Haberler / Genel
23 Kasım 2013 Cumartesi 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul'da düzenlenen 'VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak "Önce insan, önce sağlık" dediklerini aktardı.
"TÜRKİYE'NİN İKİNCİ 10 YILLIK PERİYODA GELDİ"
Bakan Müezzinoğlu, 75 milyon vatandaşın sağlığa hakkaniyetli ulaşımı konusunda çok önemli mesafe katettiklerini söyleyerek, "Sağlık hizmetleri sunumundaki standardın 75 milyona ulaşımında önemli mesafeler katettik. Herkes için sağlığı, olabildiğince geliştiren bir anlayışı merkeze oturttuk. Ekonomik sürdürülebilirlikte herhangi bir sıkıntılı sürecin olmadığını da geçtiğimiz süreçlere baktığımızda, bütün krizlere rağmen ileri adımları atmaya devam etti ve ediyoruz" dedi.
Türkiye'nin ikinci 10 yıllık periyoda geldiğini belirten Mehmet Müezzinoğlu, "İkinci 10 yıllkı periyodu iki dilime ayırarak, birinci 5 yıl ve ikinci 5 yıl olarak planlıyor ve birinci 5 yılda artık kendi içinde sağladığı başarıyı kendi bölgesinde yakalayabilme hedeflerini planlıyor ve bunun da alt yapısını büyük oranda yaptı ve önümüzdeki yıldan itibaren de basamak basamak arzu ettiği o noktalara ulaşacaktır. Bunlardan bir tanesi 75 milyona sunduğu sağlık hizmetini yakın coğrafyasındaki yaklaşık 1 milyar nüfusa hitap edebilecek noktaya taşıyabilmek" diye konuştu.
"SAĞLIKTA SERBEST BÖLGELERLE KURMAYI HEDEFLİYORUZ"
Bakan Müezzinoğlu, turizm ile sağlığı örtüştürmenin önemine değinerek, "İlk 5 yılda bugün yakaladığımız sağlık turizmindeki rakamları en az ikiye katlayacak bir hedefi inanıyorum ki, başaracaktır. Sağlık turizminin diğer ikinci ayağını da sağlıkta serbest bölgelerle kurmayı ve başarmayı hedefliyoruz. Sağlıktaki serbest bölgeler, gerek yabancı hekim, tecrübe, tıbbi teknoloji ve yatırımcılar için cazip olma anlamında önemli dinamikleri olacak, diğer taraftan da sağlık sektörünün gelişiminde Türkiye'ye önemli bir mesafe katettirecek" dedi.
GEMİ HASTESİ 3 YIL İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK
Gemi hastanesinin de faaliyete geçirileceğini kaydeden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu anda projenin ihale sürecinde olduklarını, ihale yapıldığında da 3 yıl içinde gemi hastanesinin hizmete geçeceğini aktardı. Müezzinoğlu, gemi hastanesinin hem normal koşullarda, hem de olası bir afet durumunda hizmet vereceğini belirtti.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası