Ege Postası
Geri

Muğla'da 16 bin 667 kolluk personeli görevlendirildi

Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü turistlik ilçelere sahip Muğla'da, Kurban Bayramı tatilinde 16 bin 667 kolluk personeli görevlendirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, 9 gün sürecek olan bayram tatili süresince ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.
Muğla'da 16 bin 667 kolluk personeli görevlendirildi
Haberler / Güncel
14 Haziran 2024 Cuma 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla'da, Kurban Bayramı süresince çok sayıda ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Bu kapsamda vatandaşların tatillerini huzur ve güven içinde geçirmeleri için Muğla Valiliği koordinesinde çeşitli tedbirler alındı. Sağlık ve güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, ulaştırma, haberleşme, enerji ve diğer tüm kamu hizmetleri ile ilgili önceden alınan tedbirler, bayram öncesi, bayram süresi ve sonrası için yeniden gözden geçirildi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce görev bölgelerinde emniyet ve asayişin temin edilmesi için trafik tedbirleri dahil her türlü tedbir alınacak. Özellikle trafiğin yoğun olduğu devlet karayolu güzergahlarında, yol kontrol arama noktalarında sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı sağlanması için ekip ve görevli sayıları arttırıldı.

EKİPLER HAZIR

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda, trafik yoğunluğunun ve kaza riskinin arttığı yol güzergahlarında trafik ihlallerinin önlenmesi amacıyla helikopter ve dron gibi hava taşıtlarının trafik denetimlerinde etkin olarak kullanılması, ayrıca bayram öncesi ve sonrasında hız ve fazla yük kontrolleri, araçların kullanım süreleriyle ilgili kontrollerin arttırılması konusunda planlamalar yapıldı. Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince Valilik koordinesinde kolluk birimleri tarafından vatandaşların huzur ve güven içerisinde bayram ziyaretlerini ve bayram alışverişlerini yapmalarını sağlamak için AVM, eğlence yerleri, çocuk oyun alanları, kurban satış yerleri, banka ATM'leri gibi yerlerde resmi ve sivil motorize ekiplerle birlikte yaya devriye görevi yapmak üzere ekipler görevlendirildi.

16 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Bayram tatili boyunca Muğla genelinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 bin 850, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 7 bin 429, Muğla Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 388 olmak üzere toplam 16 bin 667 personel görevlendirildi. İl genelinde olası her türlü kazalara ve sağlık sorunlarına karşı nöbetçi sağlık ekipleri 24 saat kesintisiz görev yapacak. Kurban Bayramı nedeniyle elektrik, su, haberleşme ve tüm belediye hizmetlerinin aksatılmaması ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili kuruluşlara ve belediyelere talimatlar gönderildi. Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olabilecek şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesinin önüne geçmek için denetimler yapılacak, vatandaşlar bilgilendirilecek.

9 gün sürecek olan bayram tatili süresince ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Muğla Valisi İdris Akbıyık, Kurban Bayramı tatilinde bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi, istenmeyen acı olayların yaşanmaması için sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları, emniyet kemeri kullanmaları, hız limitlerini aşmamaları konusunda uyardı.

Havalarının ısınmasıyla birlikte olası orman yangınlarına karşı gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali İdris Akbıyık, "Vatandaşlarımızı valiliğimizce yasaklanan ormanlık alanlara girmemeleri, kesinlikle anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletmeleri konusunda duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası