Ege Postası
Geri

Muğla'da kadınlara insan hakları eğitimi

Muğla'da çeşitli meslek grupları, emekli ve ev kadınlarına yönelik 'Kadının İnsan Hakları' semineri verildi. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı'...
Muğla'da kadınlara insan hakları eğitimi
Haberler / Genel
21 Haziran 2013 Cuma 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla'da çeşitli meslek grupları, emekli ve ev kadınlarına yönelik 'Kadının İnsan Hakları' semineri verildi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı' semineri Muğla'da da yapıldı. Muğla Barosu avukatlarından Nihal Anlı Coşkun tarafından 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında verilen seminere katılan polis, kadın astsubay, memur, emekli ve ev kadınlarından oluşan 20 kadın belge almaya hak kazandı.
la
Sertifika törenine Vali Yardımcısı Salih Gürhan ve İl Müdürü Ali Akkuzu katıldı. Vali Yardımcısı Gürhan, "Seminere katılan kadınrımız artık eğitim verebilecek düzeye geldi. Kadınların kendi haklarını bilmesi ve bunu başkalarına da öğretmesi toplumumuzda önemli bir yere sahip kadınların kendi haklarını bilmeleri açısından son derece önemli." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu ise Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerin ilkini Cezaevi ve Jandarmada verdiklerini belirterek, "Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar bilinçli ve güçlü olur. 1 Nisan’da başlayan ve 31 Mayıs tarihinde sona eren seminere çeşitli meslek gruplarından toplam 20 kadın eğitim gördü. Muğla Barosu avukatlarından Nihal Anlı Coşkun tarafından verilen eğitim seminerinde Kadının İnsan Hakları, Kadının Ekonomik Hakları, Anayasal ve Medeni Haklar, İletişim, Aile İçi Şiddet, Doğurganlık Hakları gibi konularda bilgiler verildi. Seminerdeki amacımız, kadının insan ve vatandaş olarak hakları konusunda bilinçlenmesini sağlamaktı. Bu eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası