Ege Postası
Geri

Muğla yerinde duramıyor! 12 saatte 112 deprem!

Marmaris Bozburun açıklarında, 12 saat içinde büyüklükleri Richter ölçeğine göre 1.4 ile 4.4 arasında değişen toplam 112 deprem meydana geldi. Hafif hissedilen depremler hasara neden olmadı.
Muğla yerinde duramıyor! 12 saatte 112 deprem!
Haberler / Ege
25 Kasım 2012 Pazar 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MUĞLA - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verdiği bilgiye göre, dün saat 23.04'te, merkez üssü Marmaris'in Bozburun açıkları olan, yerin 10.7 kilometre derinliğinde ve 4.4 büyüklünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem ardından son olarak bugün saat 10.28'de 2.7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bölgede 12 saate yakın bir süre içinde, en büyüğü 4.4 en küçüğü de 1.4 şiddetinde olan toplam 112 deprem meydana geldi. Marmaris ve çevresinde hafif hissedilen deprem nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmazken yaralanan da olmadı. 

PROF.DR. ERCAN, MARMARİS'TEKİ SARSINTILARI DEĞERLENDİRDİ

İstanbul'da yaşayan Jeofizik Mühendisi Prof.Dr. Ahmet Ercan, kendisine ait internet sitesinde, 'Marmaris'teki deprem fırtınasını' değerlendirdi. Prof.Dr. Ercan, "Bunlar büyük deprem öncesi Ege'de olan çıtırtılardır. Bu bölgede bu büyüklükteki depremler olağan olup, daha büyüğünün çarçabuk arkasından gelmesi ile de beklenmez. Ancak sancılar gelecek büyük depremin doğum sancılarıdır" dedi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Bozburun açıklarında dün akşam saatlerinde başlayıp bugün de devam eden depremlerle ilgili Jeofizik Mühendisi Prof.Dr. Ahmet Ercan, kendisine ait internet sitesinde bir değerlendirme yazısı paylaştı. Depremin odak noktasının Yunanistan'ın Simi Adası'nın karşısında, Hisarönü Koyu ile Bozburun Koyu'nun birleştiği çatlak olduğunu belirten Prof.Dr. Ercan, "Bu bölgedeki çıtırdamalar, bu büyüklüklerde 2005 yılından beri süre gitmektedir. Ancak, böyle bir fırtına ile ilk kez karşılaşıyoruz. Bunlar büyük deprem öncesi Ege'de olan çıtırtılardır. Bozburun, Türkiye'nin güney batısında Ege ile Akdeniz sınırında, Güney Ege Dalma Batma Kuşağı'nın hemen kuzey sınırında yer alır. Bu bölgede bu büyüklükteki depremler olağan olup, daha büyüğünün çarçabuk arkasından gelmesi de beklenmez. Ancak sancılar gelecekteki büyük depremin doğum sancılarıdır" dedi.



ERCAN: OTELLERE DAYANIKLILIK BELGESİ ASILMALI

Bölgedeki turizm faaliyetlerinin güvence altına alınabilmesi için turistik konaklama tesislerine, 'Yapı Güvenlik Belgesi' alması koşulu getirilmesi gerektiğini savunan Prof.Dr. Ahmet Ercan, şöyle devam etti:

"Güney-Batı Anadolu'nun Türkiye turizmine yıllık katkısı 5 ile 6 milyar dolardır. Türkiye'nin turizminin baltalanmaması için, yalnız Bodrum-Marmaris-Fethiye değil tüm Marmara, Ege ile Akdeniz kuşağında yer alan turistik konaklama tesislerinin, sırası ile 7.5, 7.3, ile 7.0'lik depremlere dayanıklı olduğunu belirten bilimsel `yer-yapı-deprem güvenlik belgelerinin' incelemeler sonucu elde edilerek dinlence köylerine, otellere, motellere, pansiyonlara asılması, tanıtım belgelerine geçirilmesi sağlanmalıdır. Bu doğrultuda TÜRSAB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli yaptırımları, denetimleri ivedilikle oluşturmalıdır."  (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası