Ege Postası
Geri

Mültecilere Türkçe öğretecekler

TÖMER'in açtığı kurslarda Türkçe öğretmenliği sertifikası alan gönüllüler, mültecilere Türkçe öğretecek. Projeyle, yeteri kadar Türkçe konuşamadığı için güçlük çeken mültecilerin yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Mültecilere Türkçe öğretecekler
Haberler / İzmir
24 Ocak 2017 Salı 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara Üniversitesi TÖMER İzmir Subesi'nin açtıĞı Türkçe Öğretmenliği Sertifika Programı kapsamında Mültecilerle Dayanışma Derneği ile yapılan ortak çalışma sonucu, çeşitli mesleklerden 20 gönüllüye 'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği Sertifikası' verildi. Sertifikayı almaya hak kazanan gönüllü türkçe öğretmenleri, Mültecilerle Dayanışma Derneği'nin düzenleyeceği kurslarda Türkçe dersi verecek. Yabancılara Türkçe öğretmek için bu sertifikanın gerekli olduğunu belirten TÖMER yetkilileri, İzmir'de binlerce mülteci yaşadığını, Türkçe'yi yeteri kadar konuşamadıkları için günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirtti. TÖMER Türkçe öğretmenliği sertifikası alan gönüllerle mültecilere Türkçe öğretilerek yaşam kalitelerinin artırılmasının hedeflendiği bildirildi.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası