Ege Postası
Geri

Mustafa Günay’dan çarpıcı ‘adaylık’ mesajları: Koltukta değil sokakta!

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Günay TR35 TV’de önemli açıklamalardan bulundu. Günay açıklamasında, “Oturan bir başkan olmayacağım. Sokakta çalışacağım. Belediyeyi bürokrat yönetir. Siz sokağın sesini belediyeye yansıtırsanız belediye kendi kendini yönetir” dedi.
Mustafa Günay’dan çarpıcı ‘adaylık’ mesajları: Koltukta değil sokakta!
Haberler / Yerel Politika
26 Aralık 2023 Salı 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Günay, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“BELEDİYECİLİK ALANINDA KENDİMİ YETİŞTİRDİM     

Siyasi hayatını anlatan Mustafa Günay, “Ben 2009’da CHP Güzelbahçe ilçe örgütüne üye oldum. O günden beri aktif siyaset yapıyorum. 2009 yılında şu anki başkanımız Mustafa İnce ile yerel seçimlerinde birlikte çalıştık. Ednan Arslan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı oldu. Onun yönetiminde ilçe yöneticiliği yaptım. Daha sonra Güzelbahçe’de nüfus artmasıyla Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosu geldi. Ednan Arslan ve Mustafa Başkan beni uygun gördüler ve ben partiden istifa edip Başkan Yardımcılığı yaptım. 14 senedir Başkan Yardımcısı olarak çalışıyorum. Belediyeciliğe konusunda da kendimi yetiştirdim. Urla’da da bir kayyum olmasından dolayı Urla’da iyi işler yapacağıma inanarak yola çıktım” dedi.

“ADAY BOLLUĞUNUN SEBEBİ BAŞKAN BOŞLUĞU”

Urla’da belediye başkanlığı için 47 kişi aday adayı oldu. Aday adayı bolluğunu değerlendiren CHP’li Günay, “Urla’da bir kayyum olması çok kötü. Belediye başkanı olmamasıyla bir boşluk meydana geldi. İstanbul’dan, Ankara’dan aday adayları çıktı. Çok güzel bir ortam oluştu. 10 tane Urlalı aday vardır. Sibel Uyar belediye başkanı seçilirken yanındaydım. Burak Oğuz’la da çalıştım. Urla’yı da çok iyi bilen biriyim. Urla’daki boşluk ve belediyenin yömnetim şekli çok kötü bir durumda. Yatırımcı, ensaf sıkıntılı. Sosyal belediyecilik adına hiçbir şey yok. Urla’da çok iyi işler yapacağıma inandığım için aday adayı oldum. Aday adayı bolluğunun sebebi ise, kayyumla yönetildiği için arkadaşlarımız siyasetle yönetilsin canla başla çalışıyor. Diğer ilçelerde belediye başkanları proje sunuyor. Ancak Urla’da böyle bir durum söz konusu değil. Urla bir boşluktan solayı 47’yi gördü. 90 tane meclis üyesi adayı var. Çok birikimli insanlar var” ifadelerine yer verdi.

“KOLTUKTA DEĞİL SOKAKTA OLACAĞIM”

Nasıl bir başkan profile çizeceğini aktaran Günay, “Oturan bir başkan olmayacağım. Sokakta çalışacağım. Belediyeyi bürokrat yönetir. Siz sokağın sesini belediyeye yansıtırsanız belediye kendi kendini yönetir. Güzelbahçe’de olduğu gibi sekreterlik, makam aracı gibi şeyler istemeyeceğim. Belediyeciliği bildiğim için ben koltukta oturmayacağım. Urla’da 5 sene yönetim kaybı oldu. Bu tramvadan Urla halkını çıkarmamız lazım. Urla’nın sosyal projeye ihtiyacı var. Urla halkı siyasetle yönetilmeyi özlemiş. Urla halkının seçilmiş başkana ihtiyacı var. Bir tane meclis üyemizden başkan seçilseydi, Urlalı bu kadar mağdur olmazdı. Urla’da sosyal yaşatı gerilemiş durumda. STK’lar zor durumda. Urla’da yaşlı nüfus çok fazla, bu vatandaşlara ALO hizmet hattı kurulmalı. Yaşlı vatandaşlara koşabilmeliyiz” diye konuştu.

“BELEDİYENİN BİLANÇOSUNU İSTEYECEĞİM”

Urla halkıyla birlikte ihtiyaç olan projelerin belirleneceğini aktaran CHP’li Mustafa Günay, “Ben 14 sene belediyecilik yapmış biri olarak görüyorum ki arkadaşlarımız internetten çıktı alarak proje sunuyorlar. Benim ilk yapacağım işlerden biri STK’ları ziyaret etmek ve onlarla projeler yapmak olacak. Belediyenin ne durumda olduğuna bakmamız lazım. Adaylığım açıklandıktan sonra 1 hafta sonra toplantı yapacağım ve herkes şikayetlerini, projelerini hazırlasın. Ben de belediyeye gideceğim ve belediyenin maddi durumunu soracağım. Bilançosunu isteyeceğim. Adım açıklandıktan sonra 3 ayım olacak. Urla halkıyla çok güzel projeler hazırlayacağız. Bir grup borcu olduğunu söylüyor, diğer grup ise belediyenin kasasında para olduğunu söylüyor. Bilançoya göre projeler hazırlayacak ve sunacağım” ifadelerine yer verdi.

URLA İLÇE ÖRGÜTÜNE BİNA SÖZÜ

CHP Urla ilçe başkanlığına bir bina satın alacağını dile getiren Günay, “Urla örgütünin genç bir başkanı var. Kendini yetiştirmeye çalışan bir arkadaşımız. Onunla yaptığım görüşmeler oldu. Ben Urla örgütüne karışacağım. Önce örgütü o binadan çıkaracağım. Urla ne yazık ki, çok eski bir binada. Bu durum Urla’ya yakışmamış. Urla gibi vizyonu olan ilçenin 3-4 katlı binası olmalı. Gençlik, kadın ve ana kademenin olacağı katları olmalı. Urla’nın bir tane aracı yok. Mazbatamı Urla ilçe başkanlığında aldıktan sonra onlara yeni bina almadan bird aha o binaya girmeyeceğim. Urla ilçe başkanlığına tapulu bir bina sözümdür. Urla’nın köklü bir CHP geleneği var. Merkez dediğimiz yerde siyaset çok güzel yapılıyor” dedi.

“MECLİS ÜYESİ YAZMAYACAĞIM”

Meclis üyeleri için isim vermeyeceğini belirten Mustafa Günay, “Ben meclis üyesi listesi de yapmayacağım. Örgütle, odalarla, STK’lar ve muhtarlarla oturarak liste yapacağım. Mecliste bir avukat, bir şehir plancısı, bir mimar, bir haritacı olmalı. Bu alanlardan yoksa ona göre isim yazacağım” dedi.

“AĞBABA İLE AKRABA DEĞİLİM”

Veli Ağbaba’ya yakınlığı üzerinden gelen eleştirilere yanıt veren Mustafa Günay, “Veli Ağbaba benim parti büyüğümdür. Ayrıca benim hemşehrimdir. Ben depremde 96 gün Malatya’da kaldım. Malatya’da kurulan konteyner kentin başı Mustafa İnce Başkan. Deprem bölgesinden bize su ve ekmek talebi geldi. Biz su ve ekmeği ayarlarız ama barınacak yer lazım dedik. Veli Ağbaba ile görüştük ve konteyner kent projemizi anlattık. Kendisi çok beğendi. Biz kalkıp Malatya’ya gittik ve bize yer gösterildi. Biz kepçemizi, kamyonumuzu, işçimizi götürdük. Orada çalışacak insan kalmamış. Veli Ağbaba’nın hakkını kimse inkar etmesin. Ağbaba diğer illerden genç getirdi ve oraya gelen 28 tırı boşalttı. Biz Güzelbahçe’den her şeyimizi kendimiz götürdük. Biz sıcak suyunu, elktriğini, altaypısını bağlayarak insanları konteyner içine yerleştirdik. Bu proje de çok sempati topladı. Veli Ağbaba’ya akraba olmak şereftir ama bir akrabalığımız yok” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası