Ege Postası
Geri

Müthiş iddia: Türk askeri El Bab'a girdi

Rus haber sitesi Sputnik'in haberine göre, bugün akşam saatlerinde Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bab'a girdi.
Müthiş iddia: Türk askeri El Bab'a girdi
Haberler / Dünya
9 Aralık 2016 Cuma 20:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Habere göre kentte sokak çatışmaları yaşanıyor. Öte yandan son dakika gelişmesine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada 'ÖSO, bizim de desteğimizle El Bab'a yanaştı' dedi.

Rus haber sitesi Sputnik, Türk askeri ve ÖSO'nun, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab kentine girdiğini yazdı. Habere göre, Türk askerleri ve ÖSO şehre kuzey ve doğu yönlerinden giriş yaptı.

Yine haberde verilen ayrıntılara göre şehirde DEAŞ ile sokak çatışmaları yaşanıyor.

Rus haber sitesi El Bab'da yaşanan sokak çatışmalarında yaralananların Gaziantep'deki hastanelere gönderildiğini de yazdı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
Türk askeri ve ÖSO'nun El Bab kentine girdiği haberleri gündeme düşerken Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu da konu hakkında flaş bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, 'ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaştı' dedi. 

Çavuşoğlu açıklamasında şunları kaydetti; "ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası