Ege Postası
Geri

Mutlu evlilikler, mutlu evler

Gaziemir Belediyesi’nin semtevlerinde düzenlediği “Mutlu evler, mutlu evlilikler” seminerlerinde katılımcılara, evlilik öncesinde ve evlilik anında sorunları çözmenin ve etkili iletişim kurmanın yolları anlatılıyor.
Mutlu evlilikler, mutlu evler
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2013 Perşembe 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Her mahalleye bir belediye sloganıyla hayata geçirdiği cumhuriyet semtleriyle kadınları ekonomik ve sosyal hayatın içine çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eğitim seminerleriyle de onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Gaziemir Belediyesi tarfından Cumhuriyet Semtevlerinde “Mutlu evleri mutlu evlilikler” konulu seminerler düzenleniyor. Her gün farklı bir semtevinde düzenlenen seminerlerde, evlilik öncesinde ve evlilik anında sorunları çözmenin ve etkili iletişim kurmanın yolları anlatılıyor. kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde, katılımcılarda günlük haytan örnekler vererek hem eğitime renk katıyor hem de sorununa çözüm buluyor. Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde psikolog olarak görev yapan Yeliz Yorulmaz tarafından verilen eğitimlerde, mutlu bir evliliğin temelinde etkili iletişim kurmanın ve çiftlerin eşlerinin birey olduklarını unutmamaları gerektiğine vurgu yapılıyor.
“Evlilik bir senaryodur”
Evliliğin bir senaryo olduğunu ve bu senaryonun çiftler ve onların aileleri tarafından yazıldığını dile getiren Yorulmaz, hayal edilen evliliğe ulaşamayan kişilerin mutsuz olacağını ifade etti. “Karşımızdaki kişinin birey olduğunu ve istekleri olduğunu unutmamalıyız” diyen Yorulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Eşinizin yanında kendinizi sıkmanız, kısıtlamanız, isteklerinizi sile getirmemeniz sizi agresif, çatışmacı yapar. Bastırılmış duygular ilerde daha büyük sorunlara yol açar. Bu durumun önüne geçebilmek için isteklerinizi özgürce dile getirin. Konuşarak isteklerini anlatamayan çiftler yazma yöntemine başvurabilirler.”
Çiftlerin mutsuzluğunun aileleri ve çocukları da mutsuz edeceğini ifade eden Yorulmaz, aralarındaki çatışmayı çözemeyen çiftlerin ailelerinden ve evlilik danışmanlarından destek alması gerektiğine sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası