Ege Postası
Geri

NATO üyesi ülkelerden "Ege" uzlaşması

NATO üyesi ülkeler, ittifakin daimi deniz gücünün sığınmacı akınına karşı Ege Denizi'nde yapacağı görev konusunda uzlaştı.
NATO üyesi ülkelerden
Haberler / Dünya
25 Şubat 2016 Perşembe 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Askeri temsilcilerin anlaşmaya varamamasının ardından son bir haftadır müzakereleri sürdüren üye ülkelerin büyükelçileri görüş birliği sağladı. 

Bu çerçevede NATO'nun deniz kuvvetlerine bağlı daimi deniz gücü acil durumlar dışında doğrudan sığınmacıları kurtarma operasyonlarında yer almayacak. 

Sadece Türk sahil güvenlik ekipleri, Yunan sahil güvelik ekipleri ve AB Sınır Koruma Ajansi olarak bilinen Frontex arasında köprü görevini üstlenecek. 

NATO'nun daimi deniz gücü, sınırsız olarak tüm kara sularında görev yapacak. NATO insan kaçakçılığıyla ilgili olarak Yunanistan ve Türkiye'ye istihbarat desteği de sağlayacak. 

Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacılar, NATO gemileri tarafından kurtarılmaları halinde, nerede yakalanırsa yakalansınlar Türkiye'ye iade edilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası