Ege Postası
Geri

NSU davaları hakkında göçmenler bilgilendirilecek

Münih Aşırı Sağcılığa Karşı Mücadele Dairesi, 6 Mayıs'ta görülmeye başlanacak Neonazi cinayetleri davası ile ilgili gelişmeler hakkında göçmenleri bilgilendirecek.Münih Belediyesi bünyesindeki daire, göçmenlerle birlikte duruşmalar...
NSU davaları hakkında göçmenler bilgilendirilecek
Haberler / Dünya
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Münih Aşırı Sağcılığa Karşı Mücadele Dairesi, 6 Mayıs'ta görülmeye başlanacak Neonazi cinayetleri davası ile ilgili gelişmeler hakkında göçmenleri bilgilendirecek.

Münih Belediyesi bünyesindeki daire, göçmenlerle birlikte duruşmalar hakkında seminerler düzenleyecek.

Öte yandan babasını Neoanzi teröristlere kurban veren Kerim ve Semiya Şimşek'in avukatları Stephan Lucas ve Jens Rabe, toplam 10 cinayet işleyen ve bombalı saldırılar düzenleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerine yönelik davanın tarihi, siyasi ve toplumsal açıdan önemli bir dava olacağını ifade etti. Aşırı sağcıların giderek radikalleşmesine rağmen yetkili mercilerin onları bir türlü yakalayamadıklarını hatırlatan avukatlar, NSU terör örgütünü destekleyen geniş bir çevre olduğunu savundu.

Semiya ve Kerim Şimşek'in davalara katılacaklarını belirten avukatlar, müvekkillerinin babalarının neden öldürüldüklerini, teröristlere cinayet mahali yakınlarındaki Neonazilerin yardım edip etmediklerini ve varsa diğer yardımcıların ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası