Ege Postası
Geri

NYT: Erdoğan denge kuracak

NYT, Erdoğan'ın Gazze ziyaretinin büyük bir diplomatik sıçrama olacağını iddia etti.
NYT: Erdoğan denge kuracak
Haberler / Güncel
3 Kasım 2012 Cumartesi 23:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NEW YORK (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar Emiri’nin Gazze’ye girişinin ardından Gazze’yi ziyaret etme yönünde bir planının olduğunu açıklamasına ilişkin New York Times, “Çok büyük bir diplomatik sıçrama olur” değerlendirmesinde bulundu.

 New York Times, NATO üyesi ve Batı ve İslam dünyası arasında kritik bir köprü olan Türkiye’nin liderinin Gazze’yi ziyeret etmesinin Hamas ve daha da bölünen Filistin Yönetimi ile doğrudan ve bağımsız ilişkileri genişletmek amacıyla Mısır ve diğer ülkelere yol açmak için çok büyük bir diplomatik sıçrama olacağı yorumunu yaptı.

 Hem Türkiye’nin hem Katar’ın Hamas ve Fatah arasında anlaşmazlığı onarmaya çalıştığını belirten gazete, bazı analistlerin Erdoğan eğer Gazze’yi ziyaret ederse bazı uzlaşmalar yaratabileceği yönündeki görüşlerine yer verdi.

 NYT, Türkiye’nin, Filistin Yönetimi için güçlü bir müttefik ve önemli bir bağışta bulunan ülke ve aynı zamanda da Gazze’nin önemli bir dostu olduğunu belirterek, Mavi Marmara olayını anımsattı.

 -“İSRAİL HALKININ TÜRKİYE’YE KARŞI ŞİKAYETLERİ DERİNLEŞİR”-

 Gazete ayrıca, İsrail Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel’in, Erdoğan’ın Gazze ziyaretinin Gazze’deki rejimin imajını önemli bir şekilde değiştirebileceği ve İsrail halkının Türkiye’ye karşı şikayetlerini derinleştireceği görüşüne yer verdi.

 Liel, Erdoğan’ın BM’ye teklifte bulunarak Filistin’e “tazminat” ödenmesine çalışacağını söylerken, Erdoğan’ın dindar olduğu için Hamas’a Fatah’dan daha yakın olduğunu ifade etti.

 Alon Liel ayrıca, “Doğası gereği Erdoğan daima laik bir liderlik için dindar bir liderliği tercih edecek. Ancak Abbas’ı küçük düşürmemek onun için önemli. Denge kurmaya çalışacak” yorumunu yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası