Ege Postası
Geri

Nabi Avcı: SBS gelecek yıl yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıl SBS'nin yapılmayacağını söyledi. Dershanelerin kapatılacağını belirten Avcı, "Dershanelerin özel okullara dönüşmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.
Nabi Avcı: SBS gelecek yıl yapılmayacak
Haberler / Güncel
3 Temmuz 2013 Çarşamba 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleriyle bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, gelecek yıl SBS'nin yapılmayacağını söyledi.

Dershanelerin kapatılacağını belirten Avcı, "Bununla ilgili yasal altyapı üzerinde çalıştık. Önümüzdeki ders yılından itibaren yürürlüğe girecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönüşmesinin önünü açmak ve çocuklarımızı dershaneye ihtiyaç duymayacak şekilde eğitim sistemimizi ayarlamak" dedi.

Avcı, velilerin dershanelere kayıt konusunda acele etmemelerini tavsiye etti.

Milli Eğitim Bakanı, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin, resmi okullarda velilerin yüzde 51'inin tercihi halinde serbest kıyafeti seçebileceklerini, bu konudaki yönetmeliğin yakında çıkacağını açıkladı.

''Milli eğitim müdürlüklerinin Gezi Parkı eylemlerine katılan öğretmen ve öğrenciler için listeler oluşturduğu'' iddialarına ilişkin Avcı, Bakanlığın böyle bir talimat vermesine gerek bulunmadığını, yöneticilerin yasaların kendilerine emrettiği görevi yerine getirmek zorunda olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası