Ege Postası
Geri

Nakliyecilerden akaryakıt zamlarına tepki

İzmir Kara Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Çetin, üst üste gelen akaryakıt zamları nedeniyle nakliye firmalarının çok zor duruma düştüğünü söyledi. Çetin, sektörün kurtuluşunun, taşıma hizmetlerindeki fiyatların da artırılmasıyla mümkün olacağını belirtti.
Nakliyecilerden akaryakıt zamlarına tepki
Haberler / Ekonomi
15 Kasım 2017 Çarşamba 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de son günlerde arka arkaya yapılan akaryakıt zamlarıyla, mazotun litre fiyatının 5 lirayı geçmesi sonucu nakliye firmalarının zor günler yaşadığını söyleyen İzmir Kara Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Çetin, şöyle konuştu:

"Taşıma sektörünün birinci gider kalemi akaryakıt, amortisman, sigorta ve tamir giderleridir. Son zamanlarda mazota sık sık yapılan fiyat artış ayarlamaları, taşıma işlerini üstlenmiş firmaları çok zor durumda bırakmıştır. Nakliye firmalarımız; ihracatçı işadamları, fabrika sahibi üreticiler gibi işverenlerle, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle anlaşmakta zorluklar yaşamaktalar. Akaryakıt zammının yanında diğer gider kalemlerinden olan lastik, bakım giderleri, mali mesuliyet ve kasko sigorta giderlerinin de artması araç sahiplerini çok zorluyor. Netice olarak bu zamlar altında ezilen nakliye sektörünün kurtuluşu, nakliye fiyatlarında yeterli bir artış sağlanmasını gerektirmektedir. Bu da piyasadaki diğer ürünlere de ister istemez yansıyacaktır." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası