Ege Postası
Geri

Narenciye Çalışma Grubu toplantısı Adana’da yapıldı

Adana’da, Narenciye Çalışma Grubu'nun düzenlediği toplantıda, uruçgilin zararlı, hastalık ve yabancı ot problemlerinin tartışıldı.Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu...
Narenciye Çalışma Grubu toplantısı Adana’da yapıldı
Haberler / Genel
8 Mayıs 2013 Çarşamba 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana’da, Narenciye Çalışma Grubu'nun düzenlediği toplantıda, uruçgilin zararlı, hastalık ve yabancı ot problemlerinin tartışıldı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından HiltonSA Oteli'nde düzenlenen toplantıda, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atakan, çok sayıda akademisyen ve yabancı katılımcı yer aldı.

Rektör Prof.Dr. Kibar, ÇÜ Ziraat Fakültesinin alanında Türkiye’nin en önde gelen fakültelerinden biri olarak Çukurova bölgesine hizmet verdiğini kaydetti. Çukurova bölgesinin Türkiye’nin en verimli ve üretken topraklarına sahip olduğunu ifade eden Kibar, bölgenin aynı zamanda Türkiye’de narenciyenin ana merkezi olarak kabul edildiğini belirtti. Prof. Dr. Kibar, Adana, Mersin ve Hatay’ı içine alan Çukurova bölgesinde yaklaşık 80 bin hektarlık bir alanda narenciye üretimi yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türkiye’deki limonun yüzde 90, greyfurtun yüzde 99’u, portakal’ın yüzde 64’ü ve mandalinanın yüzde 61’inin bu bölgede üretildiğini, üretim düzeyiyle Türkiye’nin, İspanya’dan sonra Akdeniz bölgesinin en büyük narenciye ihracatını yaptığını belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Kibar, narenciye üretimi bölgemiz için önemli bir ekonomik değere sahip olduğunu, zararlıların ve hastalıkların narenciye üretimi üzerindeki olumsuz etkisinin önemli ekonomik kayıplara yol açtığını ifade etti. Söz konusu kayıplara bir çare olarak biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanımının önem kazandığını belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, üreticilerin de talepleri doğrultusunda Biyolojik Mücadele yönteminin kullanımının gün geçtikçe arttığını belirtti.

Yarın sona erecek toplantıda yabancı katılımcılar da sunum yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası