Ege Postası
Geri

Narlıdere Kurs Merkezi açılıyor

Narlıdere Belediyesi dershanesi olarak hizmet veren NARBEM, ‘Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezi’ adı altında yeniden eğitim hayatına dönüyor.
Narlıdere Kurs Merkezi açılıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Eylül 2015 Cuma 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Eğitimde fırsat eşitliği sloganıyla yeniden Narlıdereli gençlere eğitim verecek olan Narlıdere Kurs Merkezi, Kaymakamlık ve Belediye arasında hazırlanan protokole, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi’nin attığı imza ile hayat buldu.
 
Narlıdere’ye yapılacak her türlü projeye varız
Narlıdere Belediyesi dershanesi NARBEM, 6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun hayata geçmesi ile birlikte kapatılmıştı. NARBEM Dershanesi’nin yeniden hizmet vermesi için her türlü girişimi gerçekleştiren Başkan Batur ve sivil toplum örgütlerine rağmen bir sonuç elde edilememiş, üniversiteye hazırlanan gençler, büyük bir mağduriyet yaşamıştı. Narlıdere’nin yeni kaymakamı Hayrettin Çiftçi ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Batur, NARBEM dershanesinin yeniden gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlaması için gerekli olan protokolü Narlıdere Kaymakamlığında imzaladı. ‘Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezi’ adı altında eğitim hizmeti verecek olan merkez gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından çok yakında açılacak. İmza töreni sırasında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ‘Üniversiteyi kazanmalarında bir katkımız olursa ne mutlu bize’ dedi. Çiftçi “ Narlıdere için çok gerekli bir kurum. Gençlerimize eğitimde çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda destek veren özellikle Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Başarılı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Bizde sık sık gelip kurs merkezimizi ziyaret edeceğiz ve gençlerin başarısı için her şeyi yapacağız.  Burada bütün külfeti üstlenen belediyemizdir. Sayın Başkanımızın çalışmaları ve gayreti için müteşekkiriz. Narlıdere’ye yapılacak her türlü projeye varız” dedi.
 
Bayram sonrası hayata geçiyor
‘Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezi’ ile ilgili yapılan imza protokol töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Batur ‘Yıllardır maddi yetersizlikten dolayı iyi bir eğitim fırsatından yoksun kalan Narlıdere’nin gençlerine kucağını açmış ve onlarla birlikte başarıya yürümüş olan NARBEM’in ‘Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezi’ adı altında tekrar hayata geçmesi için verdikleri destek için Kaymakamımız Sayın Hayrettin Çiftçi’ye Narlıdereliler ve Narlıdereli gençler adına çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı. Batur “NARBEM kurulduğu yıldan bu güne parlak gelecek için sadece fırsata ihtiyacı olan gençlerimize yardım elini uzatmış başarılı bir projemizdir. Bugüne kadar nice gençlerimiz NARBEM’de eğitim alarak içinde bulundukları umutsuzluktan kurtulmuş geleceklerini şekillendirmeye başlamışlardır. Böylesine başarılı bir projenin siyasi malzeme yapılarak özel dershanelerle bir tutulması hem bizim hem de Narlıdere halkı tarafından tepki görmüştür. Sadece başarıyı amaçlayan başka hiçbir amacı olmayan bu sosyal projenin Sayın Çiftçi’nin katkıları ile tekrar hayat bulması hem bizi hem de Narlıdere’li gençleri sevindirdi. Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezimizin yeninde açılması emeği geçen başta Sayın Çiftçi olmak üzere, Narlıdere İlçe Milli Eğitim müdürümüze ve Narlıdere Halk Eğitim müdürümüze Narlıdereliler ve Narlıdereli gençler adına çok teşekkür ediyorum. Süratle gerçekleştirilen bu protokol çocuklarımızın geleceği ile ilgiliydi. Gerekli fiziki elden geçirmeler tamamlandıktan sonra Kurban Bayramı sonrası merkezimizi açmayı planlıyoruz. Narlıdere’ye ve Narlıdereli gençlere hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
 
Kurban bayramı sonrası açılması planlanan ‘Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezinde düzenlenecek olan kurslara kayıt olmak isteyenler Narlıdere Belediyesine ait 238 30 01 numaralı telefondan 1050’yi arayarak gerekli bilgileri alabilecekler. Kurslara sadece 8, 9, 11, 12 ve mezun olanlar katılabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası