Narlıdere Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Narlıdereli kadınlar, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek ‘kadına ve çocuklara şiddete hayır’ mesajı verdi.
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, siyasi parti ve STK’ların temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşların katıldığı etkinlikte İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekildi.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Etkinlikte ilk sözü alan Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Banu Ufacık, öldürülen kadınların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “2022 yılında ülkemizde 346 kadın öldürüldü. Bütün bunlar yaşanırken İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin imzası çekildi. Kadınlar olarak şiddete karşı ‘artık yeter’ diyoruz” dedi. CHP Narlıdere Kadın Kolları Başkanı Ömür Gürokur ise kadına ve çocuklara karşı şiddete seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirterek, “Biz bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. İsimlerini sayamayacağımız birçok kadın katledildi. Her kadın bir hayattır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye konuştu.
ŞİDDET, BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE YOK
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de etkinlikte kısa bir konuşma yaptı. Başkan Engin, kadına yönelik şiddet içeren yayınlara müdahale edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu tarz yayınların ne faydası var? Bu yayınlar bizim kültürümüzü yansıtmıyor. Şiddet sahneleri, şiddetin körüklenmesine sebep oluyor ” diye konuştu. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet, uyuşturucu sorunu ve genç işsizliğe ilişkin devlet eliyle topyekûn bir mücadeleye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Başkan Engin, “Sorunların çözülmesi için el ele vereceğiz ve ısrarcı olacağız. Kadına şiddet sorununu hep birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
ŞİDDET KURBANLARI UNUTULMADI
Etkinlikte kadın cinayetine kurban giden şiddet kurbanları tek tek anılırken, Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Gülay Seren, İran’da ahlak kurallarına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Masha Amini için yazdığı şiiri okudu. Etkinlikte ayrıca küçük yaşta koyun karşılığı evlendirilen bir kızın hikayesinin anlatıldığı ‘Ünzile’ şarkısı da seslendirildi. Etkinliğe katılanlar, kadına şiddete karşı hazırlanan panoya birer not bırakarak, şiddet olaylarına tepki gösterdi.