Ege Postası
Geri

Nasır: İzmir'in geleceğini gençler belirler

AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir'deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekerek, yetişmiş genç nüfusun beyin göçünün önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
Nasır: İzmir'in geleceğini gençler belirler
Haberler / Yerel Politika
28 Nisan 2015 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Nasır, İzmir'deki 9 üniversitede 150 bini aşkın öğrenci bulunduğunu ve yetişmiş genç beyinlerin kent için önemli bir kaynak olduğununa dikkat çekti.

İzmir'de yeni istihdam yaratma konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyen Necip Nasır, bilişim, enerji, sanayi, turizm, tarım ve hizmet sektörlerinde yeni iş alanları yaratacak yatırım ve yatırımcıların harekete geçirilmesi için çalışacağını vurguladı.

“Kentin geleceğini gençler belirleyecek” diyen Nasır, “İzmir bir üniversite kenti. 150 bine yakın öğrenci bu şehirde öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin her biri geleceğe yapılan bir yatırımdır. İzmir'in, gerçek potansiyelini ortaya koymasının vakti geldi. Beyin göçünü engelleyerek,
üniversite mezunu gençleri İzmir'e kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

İstihdamın yolunun yeni yatırımlardan geçtiğini dile getiren Necip Nasır, gençlerin önünü açacak projelerin takipçisi olacağını kaydederek şunları söyledi: “Kent ekonomisini canlandıracak yeni yatırımcıları ve iş kollarını yaşama geçirecek projelerin takipçisi olacağım. Lojistik, sağlık, turizm, tarıma dayalı sanayi, hizmet sektörü, eğitim ve üniversite, esnaf ve kobiler, kentsel dönüşüm, inşaat sektörü gibi alanlarda Ankara ve İzmir arasında köprü görevi üstleneceğim” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası