Ege Postası
Geri

Nazilli Belediyespor-Altay maçında olay: 1 kişi yaralandı

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Nazilli'de bugün oynanacak Nazilli Belediyespor-Altay maçı öncesi 2 takımın taraftarları birbirine girdi. Polis olayları önlemek için havaya ateş açtı, başından yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı. Maç 0-0 berabere bitti. Nazilli Belediyespor-Altay maçında olay
Nazilli Belediyespor-Altay maçında olay: 1 kişi yaralandı
Haberler / Spor
8 Mart 2015 Pazar 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ligde kalma mücadelesi veren takımlarını Nazilli Belediyespor karşılaşmasında desteklemek için Nazilli'ye giden yaklaşık 400 Altaylı futbolsever ile ev sahibi ekibin taraftarları arasında İlçe Stadı önünde sözlü tartışmayla başlayan gerginlik, bir anda kavgaya dönüştü. Stat önünde tekme, tokat kavgaya eden 2 taraftar grubu, birbirlerine taş ve şişe fırlattılar. Bu arada yüzüne bira şişesi isabet eden 19 yaşındaki Nazilli Belediyespor taraftarı Veysel Çetin, hastanede tedavi altına alındı. 

Stat içinde ve çevresinde görevli güvenlik güçleri kavga eden grubu cop kullanarak dağıttı. Olay sırasında polis, havaya ateş açtı. Nazilli İlçe Stadı'na takviye ekipler gönderildi. Alkollü oldukları öne sürülen Altaylı taraftarlardan bazılarının çevredeki araçlara ve binalara zarar verdiği gözlendi. Nazilli Emniyeti'nde izinli olan polisler, görev başına çağrılırken Aydın'dan çevik kuvvet ekipleri de istendiği bildirildi.


Nazilli Belediyespor-Altay: 0-0

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta play off'u hedefleyen Nazilli Belediyespor, konuk ettiği düşme hattındaki Altay'la 0-0 berabere kaldı. Maçtan önce çıkan olaylar nedeniyle polis, maçtan sonra geniş güvenlik önlemleri aldı.

Maçtan sonra da 1 Polis ayağından yaralandı

Nazilli'de bugün oynanan Nazilli Belediyespor-Altay Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup karşılaşmasından önce ve maç sırasında yaşanan olaylar, müsabakanın bitiminde de devam etti.

TAŞ SAVAŞI

Doksan dakikanın bitiminde önce ev sahibi takımın taraftarlarını çıkarıp ilçe merkezine yönlendiren polis, yaklaşık 45 dakika sonra Altaylı taraftarların çıkışına izin verdi. Polisin aldığı tüm tedbirlere rağmen 75'inci Yıl Bulvarı'ndan Denizli-İzmir yoluna çıkan Altaylı taraftarları taşıyan bir otobüs, güzergah üzerinde Nazilli Belediyesporlu fanatiklerçe taş yağmuruna tutuldu. Dört ayrı noktada duran otobüsten inen Altaylılarla Nazilli Belediyesporlular arasında karşılıklı taş savaşı yaşandı.


BİR POLİS YARALI

Bu arada Altaylı bazı taraftarlar, otobüslerden inmelerine izin vermeyen güvenlik güçleriyle tartışırken, bir fanatik polislere yangın tüpüyle saldırdı. Olayda ayağından hafif yaralanan polis memuru Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Altaylı taraftarlar, daha sonra polis eskortu eşliğinde ilçe dışına çıkarıldı. Olaylarda gözaltına alınan olmadı.


PROTOKOL TRİBİNÜ'DE OLAY TARTIŞMASI

İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'ta play off mücadelesi veren Nazilli Belediyespor'la, kümede kalmak için çırpınan Altay arasındaki Ege derbisi öncesi stat dışında taraftarlar arasında yaşanan olaylar, protokol tribününe de yansıdı. Ev sahibi ekibin Başkanı Nurettin Özkat, Altay Başkanı Aslan Savaşan'ı, "Taraftarlarınıza sahip çıkın" sözleriyle uyardı. Savaşan'ın karşılık vermesiyle sinirler gerilirken, birbirlerinin üzerine yürüyen ikilinin fiziksel temasını diğer yöneticiler engelledi.

"İLK MÜDAHALEYİ BEN YAPTIM"

Altay Başkanı Aslan Savaşan, stat dışında yaşanan olaylarda yaralanan Nazilli Belediyesporlu taraftara doktor olarak ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını belirterek, "Ben dışarıdayken, Nazilli Belediyespor Başkanı Nurittin Özkat yöneticilerimizi protokol tribününden kovmuş. Kendisine neden böyle davrandığını sorduğumda üzerime yürüdüler. Nazilli ile sorunumuz yok. Terbiye dışı bir davranışla karşılaştık. Futbol Federasyonu Gözlemcisi, protokol tribününde bizi koruyamayacaklarını, maçı taraftarlarımızla izlememizi istedi. Biz de taraftarımızın bulunduğu bölümü geçtik" dedi.

4 DEĞİŞİKLİK

İzmir ekibinde geçen hafta oynanan Kırklarelispor maçının ilk 11'inde 4 değişiklik vardı. Savunmada cezalı Serkan'ın yerine cezası biten Yüksel, ön liberoda Gökhan'ın yerine cezası biten Cumhur, sol kanatta Mikail'in yerine Bedri Can, forvette ise Aziz'in yerine Hüsamettin şans buldu. Tedavileri süren Bilal, kaleci Evren, Furkan forma giyemedi. Hafif sakatlığı bulunan Ahmet ise yedek soyundu. Ev sahibi ekipte ise Tufan Zahid Arslan şoku yaşandı. Tecrübeli golcünün disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakıldığı öğrenildi. Nazilli Belediyespor'da cezaları biten Bora ve Eren ilk 11'e döndü, cezalı Halil forma giyemedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası