Ege Postası
Geri

Nazilli savcısı tutuklandı, Kula İlçe Emniyet Müdürü gözaltında

Aydın'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan Nazilli Savcısı Ramazan Ünal tutuklandı.
Nazilli savcısı tutuklandı, Kula İlçe Emniyet Müdürü gözaltında
Haberler / Güncel
18 Ağustos 2016 Perşembe 09:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında geçen hafta açığa alınan 648 hakim-savcıdan biri olan Nazilli savcısı Ramazan Ünal, bir esnaf ve bir öğretmen sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Ramazan Ünal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

İsimleri açıklanmayan bir esnaf sorgusunun ardından serbest bırakılırken, öğretmen ise tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Öte yandan İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında aranan bir hakimin Aydın'da gözaltına alındığı öğrenildi. İsmi açıklanmayan hakim, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 

Uşak'ta savcıya FETÖ'den tutuklama

Uşak'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliye sevk edilen Uşak Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün, tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, darbe gişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında, polis ekipleri, geçen 19 Temmuz'da düzenlediği operasyonlarda Balyoz Davası hakimi Ömer Diken'in de aralarında bulunduğu 13 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Dört gün gözaltında tutulan 13 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı. 

Aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Uşak Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün de geçen 16 Ağustos'ta Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen Özgün, tutuklandı.

Uşak'ta 21 kişiye daha FETÖ'den gözaltı

Uşak'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 sağlık personeli, adliyeye sevk edilirken, ikinci dalgada 19'u sağlık personeli 21 kişi daha gözaltına alındı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından geçen 12 Ağustos'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 2'si doktor toplam 14 sağlık personeli gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 14 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'terör örgütüne yardım' suçlarından savcılıkta ifadelerinin alanmasına başlandığı bildirildi.

SAĞLIK PERSONELİNDE İKİNCİ DALGA

Öte yandan Uşak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen ikinci dalga operasyonda 1'i doktor, 7'si hemşire, 9'u ebe ve 2'si sağlık memuru olmak üzere 19 sağlık personeli ile 1 öğretmen ve 1 muhasebeci daha gözaltına alındı. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kula İlçe Emniyet Müdürü gözaltına alındı

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan Kula İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, bugün ilçedeki evinde polis tarafından gözaltına alındı. Gündoğdu, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Köyceğiz'de FETÖ operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan örgütün Muğla finansörü olduğu iddia edilen Mehmet Çetinkaya tutuklandı.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aranan Fethullah Gülen'in yakın arkadaşı ve örgütün Muğla finansörü olduğu iddia edilen Mehmet Çetinkaya, 15 Ağustos Salı günü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Çetinkaya çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Buldan'da FETÖ operasyonunda 2 işadamı daha gözaltına alındı

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 işadamı daha gözaltına alındı.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Buldan'da başlatılan soruşturma kapsamında 2 işadamı daha gözaltına alındı. Polisin, işadamlarının ev ve işyerlerinde yaptığı aramada, bilgisayar hard diskleri ile evraklara el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Öte yandan, ilçede, daha önce yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 işadamından 4'ü tutuklanmış, 3'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası