Ege Postası
Geri

Necati Cumalı'ya Urla vefası

Urlalı yazar Necati Cumalı, Urla Belediyesi, İzmir Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle yazarın hayatını anlatan belgesel gösterimiyle ölüm yıl dönümünde anıldı.
Necati Cumalı'ya Urla vefası
Haberler / İzmir
11 Ocak 2016 Pazartesi 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncuları Ö. Devrim Akkaya ve Fulya Yalçın Atatoprak Cumalı'nın hayatını anlattıkları belgesel gösterimi Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Florina doğumlu yazarın mübadele ile Urla'ya yerleşip, ekonomik açıdan sıkıntılı dönemler geçirdiği okul hayatından, avukatlık yaptığı yıllara, yazdığı romanların ve oyunların tiyatro oyunlarına ve sinema filmlerine uyarlanmasından, evliliği ve Paris'te yaşadığı yıllara kadar anlatılan Cumalı belgeseli, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Erarslan ve İzmir Devlet Tiyatrosu Oyuncusu Tomris Çetinel'in sesiyle okunan Cumalı şiirleriyle izleyenleri büyüledi. 

Gösterimin sonunda Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Göktuğ Özcan, oyunculara ve İzmir Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Fatih Özyiğit'e teşekkür ederek çiçek ve Urla'ya özgü hediyeler takdim etti.


CUMALI BULUŞMASI
Necati Cumalı Buluşması 12 Ocak Salı günü saat 15.00'de yazarın evi olan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde anma töreni ile başlayacak. Ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da öğrenciler arası düzenlenen geleneksel şiir okuma yarışması ile devam edecek anma etkinlikleri, saat 18.00'de bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Necati Cumalı Edebiyat Ödülü, Roman 2016 Ödül Töreni ile devam edecek. Saat 20.00'de Kalliopi Vetta - Serap Tamay Seferis Şarkıları ve Smyrneika'lar konseri ile anma etkinlikleri son bulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası