Ege Postası
Geri

Netanyahu, Bakanları yalan makinesi testine sokacak

Hükümetinde 'sızıntı salgını' olduğunu dile getiren Netanyahu, üst düzey yetkililerin yalan makinesinden geçmesini zorunlu kılacak bir yasa tasarısı hazırlatacağını söyledi.
Netanyahu, Bakanları yalan makinesi testine sokacak
Haberler / Dünya
8 Ocak 2024 Pazartesi 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümet görüşmelerine ilişkin çok fazla ayrıntının basınla paylaşıldığını söyleyerek kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesi testlerine tabi tutulmaları gerektiğini belirtti. Hükümetinde 'sızıntı salgını' olduğunu dile getiren Netanyahu, kabinedeki anlaşmazlıkların gölgesinde bir kez daha yalan makinesi önerisi ile geldi.

'YASA TASARISI HAZIRLIĞI İÇİN TALİMAT VERDİM'

Dün düzenlenen kabine toplantısında konuşan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı: "Bir sızıntı salgını var ve bu şekilde devam etmeye istekli değilim, bu nedenle siyasi ve profesyonel rütbeliler de dahil olmak üzere kabine ve güvenlik tartışmalarında yer alan herkesin yalan makinesinden geçmesini zorunlu kılacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışılması talimatını verdim."

'BAĞIRMA SESLERİ DIŞARIDAN DUYULUYORDU'

Geçtiğimiz günlerde, İsrail kabinesinde tartışma yaşandığı belirtilmişti. Birçok bakanın ordunun yürüttüğü soruşturma nedeniyle Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrail ordusu temsilcilerini hedef aldığı aktarılmıştı. İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan bakanlardan biri toplantıda 'rezil bir tartışmanın patlak verdiğini' söylemişti. Bir başka bakan ise 'bağırma seslerinin toplantı odasının dışından duyulduğunu' dile getirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası