Ege Postası
Geri

Netanyahu: Hamas'ı yok edeceğiz

Acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hamas'ı yok edeceğiz" dedi.
Netanyahu: Hamas'ı yok edeceğiz
Haberler / Dünya
15 Ekim 2023 Pazar 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'de acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısında konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu, Hamas ile çatışmalara dair açıklamalarda bulundu. "İsrail'in acil durum hükümeti 24 saat çalışıyor" diyen Netanyahu, "Hamas'ı yok edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Tek bir ekip ve birleşik bir cephe olarak 7/24 çalışıyoruz. Saflarımızın birliği, ülkeye, düşmana ve tüm dünyaya açık bir sinyal gönderiyor" diye konuşan İsrail Başbakanı, cephedeki askerlerle bizzat görüştüğünü anlattı:

"Tüm ülkenin kendilerini desteklediğini biliyorlar. Bu misyonun amacını anlıyorlar. Bizi yok etmek amacıyla bize karşı ayaklanan kana susamış canavarları parçalamak için her an harekete geçmeye hazırlar."

ÇATIŞMAYLA İLGİLİ OLMAYAN TASARILAR MECLİS'E SUNULMAYACAK

İsrail Meclisi (Knesset), Gazze Şeridi'yle yaşanan çatışmalar boyunca çalışacak acil durum hükümeti kurulmasını geçtiğimiz günlerde onaylamıştı. Olağanüstü hal hükümeti anlaşmasının, İsrail içinde bölünmeye ve kitlesel protestolara yol açan tartışmalı yargı düzenlemesi mevzuatının dondurulmasını da içerdiği kaydedilen açıklamada, 'çatışma döneminde, çatışmanın kendisiyle ilgili olmayan, hükümet destekli hiçbir yasa tasarısı veya önerinin Meclis'e sunulmayacağı' belirtilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası