Ege Postası
Geri

Nif Çayı'nın kirletilmesi çiftçileri canından bezdirdi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinden başlayıp Gediz Nehri'yle birleşen Nif Çayı'na sanayi, taş ve kum ocağı atıkları atılması, Manisalı çiftçileri canından bezdirdi. Çamur deryasına dönen çaydan tarlalarını sulamak zorunda kalan üreciler,...
Nif Çayı'nın kirletilmesi çiftçileri canından bezdirdi
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinden başlayıp Gediz Nehri'yle birleşen Nif Çayı'na sanayi, taş ve kum ocağı atıkları atılması, Manisalı çiftçileri canından bezdirdi. Çamur deryasına dönen çaydan tarlalarını sulamak zorunda kalan üreciler, kirlilikten oldukça şikayetçi.

Merkeze bağlı Aşağı Çobanisa Belediye Başkanı İsmet Apak, özellikle hafta sonlarında Nif Çayı'ndaki kirliliğin çok arttığını söyledi. Bölgedeki taş ve kum ocaklarının evsel ve sanayi atıklarının çaya döküldüğünü ve yatağını doldurduğunu bildirdi. Çevredeki ilçelerin sanayi ve evsel atıklarının döküldüğü Nif Çayı'nın, beldelerinin 1 kilometre yakınından geçtiğini aktaran Başkan Apak, “Belediye olarak sinekle ve kokuyla ayrı bir mücadele etmeye çalışıyoruz ama başedemiyoruz. Belde halkımız, özellikle yaz aylarında evlerinin bahçelerinde sinek ve kokudan dolayı oturamıyor. Sürekli ilaçlama yapıyoruz ama çare bulamadık. Turgutlu ve Kemalpaşa ilçelerinden Nif Çayı'na dökülen sanayi ve evsel atıklar bizleri çaresiz bırakıyor. Arıtma tesislerinin olmaması veya tam kapasite çalışmaması nedeniyle büyük sıkıntı çekiyoruz.” dedi.

Aşağı Çobanisa Beldesi Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı ve Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Akay da tarım arazilerinin Nif Çayı'ndan sulandığını, bazı çocukların geçen yıl bu sebepten dolayı hastalandığını ileri sürdü. Beldede çiftçilik yapan Emin Akay ise çamur deryasına dönen suyun içine girerek tepki gösterdi. Akay, “Su simsiyah. Buraya Turgutlu’nun pislikleri akıyor. 15-20 kilometre hep böyle. Buradan tarlalarımızdaki mısırı, domatesi, karpuz ve üzümü suluyoruz. Herkes de buranın suyuyla yetişen ürünleri yiyor.” şeklinde konuştu. Çiftçi Raşit Akkaya, deri hastalığına yakalandığı ve yetiştirdiği ürünleri çocuklarına yedirmediğini söyledi. Binlerce dönüm arazinin çamur deryasına dönen suyla sulandığını dile getiren Akkaya, “Kesimhanelerin pislikleri var, ne kadar evsel atık varsa buraya geliyor ve buradan da denize gidiyor. Suyun içinde bir tane canlı yaşamıyor. Biz sadece ekmek parası için suluyoruz. Mecbur olduğumuzdan içine girip çıkıyoruz. Cilt tedavisi görüyoruz. Binlerce dönüm buradan sulanıyor. Turgutlu’dan İzmir'in Menemen ilçesine kadar olan tarlalar buradan sulanıyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası