Ege Postası
Geri

Nilüfer Çınarlı Mutlu görevi devraldı

31 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 52,80 oy alarak Belediye Başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu, gröeve resmen başladı. Konak'ta görevi devreden Abdül Batur, "İçim rahat, her zaman yanındayız" diyerek Mutlu'ya tam destek verdi. Mutlu'nun görevi devralmasıyla Konak'ta Abdül Batur dönemi sona erdi.
Nilüfer Çınarlı Mutlu görevi devraldı
Haberler / Yerel Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Konak'ta seçimi kazanan Nilüfer Çınarlı Mutlu dönemi resmen başladı. Bugün Konak Belediye binasında Abdül Batur, Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya görevi devretti. Devir teslim töreni mini miting havasında geçerken, Batur, Mutlu'ya, "her zaman yanında olacağım" mesajı verdi. 

BATUR DÖNEMİ SONA ERDİ! 

Görevi devreden Konak Belediye eski Başkanı Abdül Batur, "2019 yılında başladığımız Konak Belediye Başkanlığı süreci bugün sona eriyor. 31 Mart'ta biliyorsunuz Türkiye'de yeni bir değişimin, dönüşümün temelleri atıldı. Gerçekten bu konuda bizler de partiye yıllardan beri emek veren kişiler olarak, emekçiler olarak çok mutlu olduk. Özellikle değişim ve dönüşümün başladığı İzmir'de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay olmak üzere seçilen tüm belediye başkanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Örgütlerimizi de kutluyorum. Konak ilçe örgütümüz ve Konak'taki Cumhuriyet Halk Partililer ve Konak İttifakı'ndaki bileşenlerle yapılan ittifakla gerçekten çok güzel bir netice alındı. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, partilerimize ben bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

"BU PARTİ BENİ BURAYA GETİRDİ" 

 Yeni Başkan Mutlu'ya tam destek mesajı veren Batur, "İçim rahat. İçim neden rahat? Yıllardır tanıdığım arkadaşım, meslektaşım, çok değerli kardeşim Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya bu görevi teslim etmek benim için ayrıca de onurdur. İçim rahat sağ tarafta duran sevgili kardeşim benim sınıf arkadaşım, eşi. Biz hemen yanındayız, yanı başındayız. Bize bir şey düşerse biz partilik görevi olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Artık otuz birinden sonra çocuklarımız, torunlarımız geleceğe umutla bakmaya başladılar. Bundan sonraki süreçte de güzel olacak. Artık Türkiye'de bazı şeyler değişecek. Bu süreç içinde otuz sene belediyecilik yaptım. Kırdığımız, üzdüğümüz kişileri varsa çalışma arkadaşlarımız onlar bizi affetsin. Haklarını helal etsin. Benim bütün hakkım helaldir. Bundan sonraki süreçte de partimizin neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu parti bizi bir yerlere getirdi. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet. Hepinize Bu parti bizi bir yerlere getirdi. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet" ifadelerine yer verdi. 

"4 AYDA AİLE OLDUK" 

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise konuşmasında, " Kasım'ın başında yola çıktığımda ailem yanımdaydı. Bu yolculuk boyunca dört ayda çığ gibi büyüdü destekçilerim. Ailemin yanına, arkadaşlarımın yanına partili dostlarım katıldı. Sevgili muhtarlarımız yanımdaydı. Bir anda kocaman bir aile olduk ve bu dört ayı sokaklarda, kapı kapı, evlerde, meydanlarda birlikte geçirdik. Benim için unutulmaz bir dört aydı. Çok çalıştık, çok yorulduk. Öncelikle beni bu uzun süreçte destekleyen, yalnız bırakmayan ekip arkadaşlarıma, partimizin emekçilerine, ilçe örgütüne, kadın kollarına, gençlik kollarına ve adaylık sürecinde desteğini hiç esirgemeyen, beni çok yüreklendiren başta genel başkanım Özgür Özel olmak üzere Merkez Yönetim Kurulu'na, parti meclisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

"HEDEF 2028"

Türkiye'de 31 Mart'ta bir tarih yazıldığını vurgulayan Mutlu, " Bu tarihin bir parçası olmaktan inanılmaz gururluyum, çok mutluyum. İzmir'de ilk kez aynı anda 8 kadın belediye başkanı göreve geldi. Türkiye'yi de kırmızıya boyadık. Hala inanamadığımız iller var. Çok mutluyuz. Gerçekten Mart'ın sonu bahar demiştik. Bahar biraz geç geldi ama güzel geldi. Hakikaten Mart'ın sonu bahar oldu. Bunun sonu da ülkede iktidar. 2028'de iktidar olacağız. İktidara giden yol çok başarılı yerel yöneticilikten geçiyor. Bunun farkındayız. Bunun omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun da farkındayız" dedi.

"BATUR'UN DESTEĞİ ARKAMDA OLACAK"

Konak İttifakı ile 2019 meclis üyesi sayısının yakalandığını belirtere, "Sevgili başkanım, meslektaşım, aile dostumuz Abdül başkanım 5 yıl Konak'a çok büyük hizmetler etti. Bütün komşularım adına çok teşekkür ediyorum hizmetler için.  Bundan sonra da her zaman başkanımızın desteği yanımızda, arkamızda olacak. Bunu bilmenin güveni ve huzuru içindeyiz. Biz bundan sonra 111 mahallede sosyal demokrat belediyeciliği, toplumcu belediyeciliği hayata geçirmek üzere yola çıktık. İşimiz, gücümüz Konak olacak. Belediyecilik hizmetlerini en iyi seviyeye çıkarmak için çalışacağız bundan sonra. Ve bu süreçte çok daha büyüyeceğiz, bütün Konak'ı kapsayacağız. Ben oy versin vermesin, bizim partilimiz olsun olmasın herkesin başkanı olacağım. Zaten sandıkta biz bu İzmir Konak İttifakı'nı gerçekleştirdik. Gerçekten ittifaksız 2019 yılı ile aynı meclis üyesi sayısını çıkardık. Bu hepimizi çok gururlandırıyor. Bu desteğe layık olmak için de bizden beklenen 4  ay boyunca alanda bize iletilen talepleri yerine getirmek için çalışacağız. Önümüzdeki 5 yılda kadınların sesinin daha gür çıktığı, gençlerimizin umutsuzluk ya da kaygı değil, umut taşıdığı, engellilerimizin tüm sosyal etkinliklere, kente engelsizce katılabildiği, emeklilerimizin sosyalleştiği, ileri yaş almışların kendini iyi hissettiği, düşünüldüğünü hissettiği bambaşka bir konak için bugün çalışmaya başlıyoruz. Ben sizlerin desteğiyle çok güzel bir hikaye yazacağımıza inanıyorum. Ve bu hikayeyi yazarken hiç eksilmeyelim. Aksine hep daha da artalım istiyorum" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası