Ege Postası
Geri

Nogay Türkleri Konya’da buluştu

Dünyanın değişik bölgelerinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden bir araya gelen Nogay Türkleri Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kırkkuyu köyünde düzenlenen 9. Geleneksel Nogay Türkleri Sabontayı'nda buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın...
Nogay Türkleri Konya’da buluştu
Haberler / Güncel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın değişik bölgelerinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden bir araya gelen Nogay Türkleri Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kırkkuyu köyünde düzenlenen 9. Geleneksel Nogay Türkleri Sabontayı'nda buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla hazırlanan sabontaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, Sayıştay 1. Daire Üyesi Fehmi Başaran, Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbiev, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, belde belediye başkanları, muhtarlar ve Nogay Türkleri katıldı.

İstanbul'dan otobüslerle Kırkkuyu köyüne gelen Nogaylar, şenliğe renk kattı. Sabantoy Organize Komitesi tarafından düzenlenen şenlikte, halk oyunları ekibi tarafından Şahbaz ve Nogay oyunları sergilendi. Çocuklar arasında yapılan çeşitli oyunlarda girenlere hediyeleri dağıtıldı. Şölen kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ise kupalarını protokol üyeleri verdi. Geleneksel kıyafetlerin tanıtıldığı şölende, misafirlere yöresel yemekler de ikram edildi.

Nogay Türkleri Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ali Osman Kaya, geleneksel hale gelen sabontayı imkanların elverdiği ölçüde düzenlemeye çalıştıklarını kaydetti. Kaya, "Bu vesile ile bir araya gelen Nogayların özellikle gençleri gelenek ve göreneklerimizden haberdar oluyor. Birlik beraberlik içersinde kaynaşmaya vesile olan bu sabontayı her yıl yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası