Ege Postası
Geri

Nostaljik radyolar büyük ilgi gördü

Koleksiyoner Derya Manav’ın Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenen radyoları geçmişe ışık tutarken meraklılara da nostalji yaşattı.
Nostaljik radyolar büyük ilgi gördü
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Aralık 2013 Çarşamba 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İzmirli radyo koleksiyoneri Derya Manav yıllardır topladığı eski radyoların bir kısmını Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde açtığı Radyo ve Demokrasi Müzesi’ne bağışladı. Müzede yer alan radyolar ise Konak Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sergilendi. Sergide 16 radyonun yanı sıra 60 fotoğraf ve 120 sayfa radyo üzerine çıkan gazete kupürleri yer aldı. Kısa film gösterimi ile de radyonun geçmişine kısa bir yolculuk yapıldı.
Prof. Dr. Türkan Saylan Alsanacak Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışa çok sayıda davetli katılırken açılışı da Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Derya Manav’la birlikte yaptı.
Radyonun demokraside büyük bir yeri olduğuna değinen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Radyo ve Demokrasi Müzesi’nin öneminin şimdi çok anlaşılmadığını ama ilerleyen zamanda değerinin, öneminin farkına varılacağını söyleyerek demokrasinin herkese lazım olduğunu hatırlattı. Tartan, “Tek seslilik değil, çok seslilik önemli. Çok sesliliğin olduğu yerde; mutluluk, özgürlük ve bağımsızlık vardır. Oysa tek seslilik bazı şeylerin baskı altına alınması demektir” dedi. Tartan, dünya demokrasi tarihinde radyonun önemine dikkat çekerek, birçok önemli olayı ilk olarak radyodan duyduğumuzu da hatırlattı. Başkan Tartan, Radyo ve Demokrasi Müzesi’ne çok sayıda radyo bağışlayan, sergi ile İzmirlilere tatlı bir nostalji yaşatan Derya Manav’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası