Ege Postası
Geri

O PM üyeleri taleplerini geri çekti: Anlamını yitirdi

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger’in de içinde olduğu Parti Meclisi (PM) üyeleri aday belirleme sürecinde oluşan tepki ve rahatsızlıkların konuşulması amacıyla PM’nin olağanüstü toplanması yönündeki taleplerini geri çekti. PM üyeleri yaptıkları açıklamada, toplantının ileri bir tarihe ertelenmesi nedeniyle anlamını, faydasını ve gerekliliğini yitirdiğini belirtti. O PM üyeleri taleplerini geri çekti
O PM üyeleri taleplerini geri çekti: Anlamını yitirdi
Haberler / Yerel Politika
21 Şubat 2019 Perşembe 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyeleri Ali Şeker, Ekrem Kerem Oktay, Erdal Aksünger, Gaye Usluer, Gökhan Günaydın, Hakkı Suha Okay, Haluk Pekşen, İlhan Cihaner partilerindeki aday belirleme süreci ve sonrasında yaşanan bazı rahatsızlıkların tartışılması amacıyla Parti Meclisi’nin (PM) olağanüstü gündemle toplanmasını talebini geri çektiğini açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin de içinde yer aldığı CHP PM üyeleri Parti Meclisi’nin olağanüstü toplanması talebini geri çektiklerini, “Geciktirilerek gündemsiz bırakılan Parti Meclisi'nin toplanması anlamsızdır. Parti Meclisimizin olağanüstü toplanması talebimizi geri çekiyoruz” sözleriyle duyurdu.

PARTİMİZİN BAŞARISINI ARTTIRMAYA YÖNELİK BU FIRSATIN KAÇIRILMIŞ OLDUĞU AÇIKTIR

CHP İzmir Milletvekili Çelebi de sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, PM’nin toplanması talebinin aday listelerinin tesliminden ve itiraz süresinin bitiminden sonraki bir tarihe konulması nedeniyle toplantının anlamını, gerekliliğini ve faydasını yitirdiğini belirterek, “Ne yazık ki YSK takvimini ve parti tüzüğümüzü de göz önüne alarak yaptığımız uyarıların hepsi gözardı edilmiş, dilekçemizin genel merkeze ulaştığı andan itibaren, söz konusu toplantı için yeterli zaman olmasına rağmen, olağanüstü PM toplantısı, aday listelerinin tesliminden ve hatta itiraz süresinin bile bitiminden sonraki bir tarihe konulmuştur. Yaşanılan bu durumla, ne yazık ki örgütümüzün ve CHP’ye gönül veren milyonların sesini duymaya ve bu sesle ortaklaşarak partimizin gücünü ve başarısını arttırmaya yönelik bu fırsatın kaçırılmış olduğu açıktır” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMADA ŞU GÖRÜŞLERE YER VERİLDİ

Yayınlanan açıklamada, şu tespit ve görüşlere yer verildi: “Partimizin Türkiye’deki demokrasi mücadelesindeki ağır sorumluluğunun bilinciyle ve partimizin başarısını gözeten bir yaklaşımla yapılan bu çağrı, örgütümüzün ve seçmenlerin talep ve rahatsızlıklarının demokratik araçlarla ve doğru zamanda değerlendirilmesini önemseyen bir anlayışın sonucuydu. Zira partimizin katılımcı, çoğulcu demokrasi geleneği ve kurucu değerleri de bu anlayışı zorunlu kılmaktaydı.

UYARILARIMIZ GÖZARDI EDİLDİ VE…

Ne yazık ki YSK takvimini ve parti tüzüğümüzü de göz önüne alarak yaptığımız uyarıların hepsi göz ardı edilmiş, dilekçemizin genel merkeze ulaştığı andan itibaren, söz konusu toplantı için yeterli zaman olmasına rağmen, olağanüstü PM toplantısı, aday listelerinin tesliminden ve hatta itiraz süresinin bile bitiminden sonraki bir tarihe konulmuştur. Yaşanılan bu durumla, ne yazık ki örgütümüzün ve CHP’ye gönül veren milyonların sesini duymaya ve bu sesle ortaklaşarak partimizin gücünü ve başarısını arttırmaya yönelik bu fırsatın kaçırılmış olduğu açıktır. Ancak genel merkezimiz tercihin bu yönde kullanmıştır.

PM’NİN TOPLANMASI ANLAMINI, FAYDASINI-GEREKLİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR

Gelinen noktada, kasıtlı olarak gündemsiz bırakılan Parti Meclisimizin toplanması, anlamını, faydasını ve gerekliliğini yitirmiştir. Bu şartlar altında faydasını yitirmiş, gündemi ortadan kaldırılmış bir Parti Meclisi toplantısı yapmanın, doğası gereği anlamı olmayacağı gerekçesiyle olağanüstü toplantı talebimizi geri çekiyoruz.

ADAYLARIN EN İYİ SONUCU ALABİLMESİ İÇİN…

Her zaman olduğu gibi bundan sonra da, partimizin tüm adaylarının seçimlerde en iyi sonucu alabilmesi için sahada ve alanda hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası