Ege Postası
Geri

O cezayı yıllar sonra çekecek

AYDIN'da birlikte yaşadığı dayısının kızının çocukları 2 yaşındaki Nurçin Çetin ve 3 yaşındaki Elçin Çetin'i 17 yıl önce öldüren ve şartlı tahliye olan 41 yaşındaki Zeki Orman, başka suç işleyip infazı yanınca, 60 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına ve 6 ay geceli gündüzlü hücre cezasına çarptırıldı. 2004'te şartlı tahliyeyle serbest kalan Orman, Yargıtay tarafından da onanan karar sonrası tekrar cezaevine konuldu.
O cezayı yıllar sonra çekecek
Haberler / 3. Sayfa
8 Aralık 2015 Salı 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Olay, 9 Kasım 1998'de, Güzelhisar Mahallesi'nde meydana geldi. Zeki Orman, birlikte yaşadığı eşinden ayrılmış dayısının kızı 2 çocuk annesi D.Ç. ile olay gecesi içki içti. Aydın- Çine Karayolu'nda otostop yaparak fuhuş yaptığı ileri sürülen D.Ç., gecenin ilerleyen saatlerinde kızları Elçin Çetin (3) ve Nurçin Çetin'i (2) Zeki Orman'a bırakarak evden ayrıldı. Çocuklarla evde yalnız kalan Orman, iddiaya göre ağlayan kızları susturamayınca önce öldüresiye dövdü, ardından kafalarını duvara vurarak ölümlerine öldürdükten sonra kaçtı. Gürültüyü duyan komşuları eve gidince korkunç manzarayla karşılaştı. Komşuların ihbarıyla eve gelen polisin yaptığı kontrolde, çocukların öldüğü belirlendi. Olayın ardından anne D.Ç. gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

6 YIL YATTI, ŞARTLI TAHLİYE EDİLDİ
Zeki Orman bir süre sonra polis tarafından yakalandı, suçunu itiraf etti. Sevk edildiği adliyede tutuklanan Orman hakkında Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kişiyi öldürme suçundan 'idam cezası' istemiyle dava açıldı. Dava sonunda önce idam cezası verildi, ardından ağırlaştırılmış ömürboyu hapse çevrildi. 2004'e kadar cezaevinde kalan Orman, şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. 

TEKRAR SUÇ İŞLEYİNCE
Bu olay sonrası ilk olarak 2006'da İzmir'de bir dolandırıcılık olayına karışan, ardından Aydın'ın Germencik İlçesi'nde bu kez 'uyuşturucu ticareti' suçundan hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan Orman, bu olaylardan da hüküm giyince şartlı tahliye koşullarını ihlal etmiş oldu. O dönemden bugüne kadar olan yasal değişiklikler, hatta idam cezasının bile kalkmış olması nedeniyle Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar ele alınan dosya kapsamında, Orman'a 60 yıl ağır hapis ve 6 ay geceli gündüzlü hücre cezası verildi. Karar, 7 Eylül 2015 tarihinde Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

TEK ODALI BEKAR EVİNDE YAKALANDI
Ortadan kaybolan Zeki Orman, Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri tarafından geçen perşembe günü Orta Mahalle Selanik Caddesi'ndeki tek odalı bekar evinde yakalandı. Adliyeye götürülen Orman, hakimin kararı yüzüne okumasının ardından, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası