Ege Postası
Geri

O firma RES için toplantı yapacak: RES'ler halka sorulacak

Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı ilçeleri arasında kalan bölgede kurulması planlanan ve bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanan Yander A.Ş'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin ÇED süreci çerçevesinde Bayındır'ın Çınardibi Mahallesi'nde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. O firma RES için toplantı yapacak
O firma RES için toplantı yapacak: RES'ler halka sorulacak
Haberler / İzmir
14 Ağustos 2015 Cuma 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir’in Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerine yapılmak istenen RES’lerin ÇED başvurusunu onaylayarak süreç başlatılmıştı. Bakanlık Yander Elektrik Müh. Müş. İnş.Tur. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Mersinli Rüzgar Enerji Santralı (22 türbin x 2,5 MWm/türbin = 55 MWm) projesine ilişkin ÇED sürecini başlatılırken, Yander firması da ÇED Yönetmeliğinin 9.maddesi gereğince halkın katılım toplantısı düzenleyecek. 22 türbinden oluşan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesi Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mahallesi, Karlık Tepe, Akçam Tepe mevkiine yapılacak.

TOPLANTI ÇINARDİBİ'NDE

ÇED başvuru dosyasına göre 100 milyon liraya mal olacağı belirtilen proje için İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda Bayındır, Kemalpaşa, Torbalı ilçeleri, Çardaklı Tepe, Mersinli Mahallesi, Karlık Tepe, Akçam Tepe mevkiinde kurulması planlanan Yander A.Ş'ye ait Mersinli RES Projesi için 24 Ağustos Pazartesi günü saat 14:00'da Çınardibi Mahallesi Çınardibi Orhan Kahraman Ortaokulunda Halkın Katılım Toplantısı yapılacağı bildirildi. Toplantıda kurum yetkilileri ile birlikte firma yetkilileri projeyi anlatacak, halkın sorularını yanıtlayacak.  

RES’ÇİLERLE HES’ÇİLER AYNI

ÇED süreci başlayan Bayındır ve Torbalı ilçelerinde kurulacak olan RES’lerin sahipleri edinilen bilgilere göre, iki ilçede kurulması planlanan santralin sahibi bu alanda yaptığı çalışmalarla tanınan Bomonti Elektrik AŞ ve Evita Tekstil, Beggon Sarl, Qmaziy gibi markalarla tekstil alanında, Mefe İnşaat Şirketi ile inşaat alanında yatırımlar yapan grubun sahibi Bayram Kınay. İstanbul merkezli olan şirketin rüzgar enerji santralleri dışında hidroelektrik santrali (HES) projesi de bulunuyor. Şirkette Ali İrfan İmik, Emine Kınay, Oktay Tanju Sel ve Mustafa Nami Korkmaz'ında bulunduğu belirtiliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası