Ege Postası
Geri

O iki istasyon ansızın değil o tarihte!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan Üçyol- Üçkuyular Metro Hattı'nın ikinci etap inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 2012 yılının sonunda İzmirspor ve Hatay’ı, geçtiğimiz ayda da Göztepe istasyonu hizmete açan belediyenin, 20 Mayıs tarihinde Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında deneme seferlerine başlayacağı öğrenildi.
O iki istasyon ansızın değil o tarihte!
Haberler / İzmir
29 Nisan 2014 Salı 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay içerisinde Hatay ve İzmirspor’un ardından Üçyol-Üçkuyular hattının üçüncü İstasyonu Göztepe’de metro seferlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı devam eden iki istasyonda daha çalışmalarını tamamladı. 20 Mayıs tarihinde deneme seferlerine başlanacak olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında gerçekleştirilecek kum torbalı deneme sürüşlerinin hemen ardından, metronun kalan kısmı da yolculu seferlere açılarak İzmirlilerin kullanıma sunulacak.
 
DENEME SEFERLERİ 20 MAYIS 2014’E ERTELENDİ
Yapımına 2005 yılında başlanan ve çeşitli problemler nedeni ile açılışı defalarca ertelenen Üçyol-Üçkuyular metro hattında sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en çok eleştiri aldığı konuların başında gelen metronun ikinci etap çalışmalarında deneme seferlerinin başlanacağı duyurulan 30 Nisan öncesinde ray döşeme, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve montaj işlemleri tamamlandı. 20 Mayıs’a kadar beton kemer inşatlarının tamamlanması ve açık durumda bulunan inşaat şaftlarının kapatılması ile birlikte hattın ve istasyonun testleri ve deneme seferleri başlayacak. Her iki istasyonda ve istasyonların çevresinde devam eden inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, yüklenici firmanın belediyeye iş teslimi yapmasını takiben gerçekleştirilecek olan çevre düzenlemesi ve son rötuşların ardından kalan iki durak da resmen hizmete girecek.
 
TOPLAM 17 İSTASYON, 20 KİLOMETRE
Göztepe istasyonunun açılışıyla birlikte 15 istasyona ulaşan İzmir Metrosu, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonların da hizmete alınmasıyla beraber toplam 17 istasyonda seferlerine devam edecek ve raylı sistem ağı da 16.5 kilometreden 20 kilometreye çıkacak. Metroda artan durak sayısı ile birlikte raylı sistemi tercih eden yolcu sayısı katlanarak büyürken, Göztepe istasyonun açılışıyla 250 bini bulan yolcu sayısının da önümüzdeki süreçte 350 bine ulaşması bekleniyor. Diğer yandan, bir ay önce hizmete giren Göztepe Metro İstasyonu günde ortalama yaklaşık 15 bin yolcu taşırken, metronun açılışı ile birlikte başlayan ücretsiz biniş uygulamasının diğer iki istasyonda da devam edebileceği öğrenildi.
 
ARTAN KAPASİTEYE YENİ VAGONLARLA ÇÖZÜM
Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının ardından artması beklenen yolcu sayısına ise yeni gelecek vagonlarla çözüm bulacak. Bu doğrultuda geçtiğimiz aylar içerisinde vagon ve yedek parça alımı için ihaleye çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çinli CSR ZhuZhu Electric Locomotive Co. Ltd. firması tarafından üretimi devam eden 10 yeni çekeri de Ekim ayından sonra teslim edilecek. 5 vagonlu 2 set raylı sistem aracı olmak üzere toplamda 10 vagon alacak olan belediye, tamamı klimalı olan araçlarının teslimi ile birlikte vatandaşlara daha konforlu ulaşım imkanı sunacak. Ayrıca alınacak olan 10 vagondan 4’ü sürücülü, geriye kalan 6 vagon ise sürücüsüz olacak.
 
CADDEDEKİ OTOBÜS TRAFİĞİ AZALACAK
METRO A.Ş. filosuna katılacak yeni vagonlar ile birlikte toplam vagon sayısı da 87’ye çıkacak ve tek seferde taşınan yolcu sayısına paralel olarak sefer aralıkları da sıklaşacak. Diğer yandan, metronun tamamlanması ve tüm durakların hizmete girmesiyle birlikte toplu ulaşım güzergahlarında yeniden düzenlemeye gidecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla belediye otobüslerinin seferlerinde de değişikliğe gidecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası