Ege Postası
Geri

O kahraman Selçuk'ta yaşayacak

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde Belediye'ye ait tören alanına 'Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı' ismi verildi.  Karar oy çokluğuyla alındı
O kahraman Selçuk'ta yaşayacak
Haberler / İzmir
6 Eylül 2016 Salı 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı'nın başkanlığında toplanan Selçuk Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 'Belediye tören alanına isim verilmesi' konulu önerge görüşüldü.

15 Temmuz askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren, ardından 30 kurşunla şehit edilen Astsubay Halisdemir'in isminin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan belediye tören alanına verilmesini konu alan önergeyi okuyan Başkan Bakıcı, söz konusu önergeyi oylamaya sundu. CHP grubunun ret oyu verdiği önerge, AK Parti ve MHP grubunun kabul oyu ile kabul edildi. Darbeye kalkışmanın sonuçlarının ağır olduğunu, ancak Türk milletinin demokrasi ve özgürlük yürüyüşü başlattığını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "15 Temmuz gecesinin getirdiği en önemli husus bu birlik ve beraberlik ruhunu ülkemizde sağlamasıdır. Çok şükür bütün partiler bir araya gelmiştir. AK Parti, CHP, MHP yan yana gelmiştir. Bir duruş göstermiştir. Bu örnek bir duruştur" dedi.

Yenikapı ruhunun da hiçbir zaman bitmemesi arzusu içerisinde olduklarını, toplumun ve liderlerin de bunu istediğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Bu kazanımlarımızı demokrasiyle taçlandırarak çok daha iyi noktalara taşıma arzusunu hep birlikte bizler de yaşıyoruz. Bize düşen görevler bu gibi çalışmalara, demokrasi yönünde, özgürlük yönünde, cumhuriyet yönünde, laiklik yönünde olan çalışmalara destek olmaktır. Bunu el birliği ile yapacağız. Herkes bu görevi yerine getirirse çok şeyin değişeceğini ve günlerimizin aydınlık olacağını düşünüyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası