Ege Postası
Geri

O satışa Şehir Plancıları Odası’ndan tepki: 'Hukuksuz bir işlem!

Karşıyaka Mavişehir’de spor ve rekreasyon alanlarının müzayede usulüyle satılmasına Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden tepki geldi. Odadan yapılan açıklamada, “Biz belediyenin de bu alanlara para verip almasına da karşıydık. Kamunun malı kamuda kalması gerektiğini söylemiştik. Artık bu konuya İzmirlinin sahip çıkması gerekiyor. Biz şehir plancılarıyız. Planlama konusunda bir değişiklik söz konusu olursa elbette ki müdahil olup, hukuki süreci başlatacağız” denildi.
O satışa Şehir Plancıları Odası’ndan tepki: 'Hukuksuz bir işlem!
Haberler / Güncel
10 Temmuz 2020 Cuma 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'ndan Karşıyaka’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satılan Mavişehir’deki arazilerle ilgili açıklama geldi.

“KONUYA İZMİRLİLER SAHİP ÇIKSIN”

Kamuya ait olan malların kamu yarına kullanılması gerektiğini belirtilen bir açıklama bulunan Yönetim Kurulu şu ifadeleri kullandı: 

“Daha önce bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Karşıyaka maddi olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Biz belediyenin de bu alanlara para verip almasına da karşıydık. Kamunun malı kamuda kalması gerektiğini söylemiştik. Burada hukuksuz bir satış söz konusudur. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Karşıyaka Belediyesi daha öncede bir arsa almıştı. Oradaki fiyatlar daha makul rakamlarla alınmıştı. Bu kadarını beklemiyorduk. Artık bu konuya İzmirlinin sahip çıkması gerekiyor. Biz şehir plancılarıyız. Planlama konusunda bir değişiklik söz konusu olursa elbette ki müdahil olup, hukuki süreci başlatacağız.” (Gündeme Bakış)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası