Ege Postası
Geri

ÖİB'den Çeşme'de önce plan değişikliği, sonra satış: Milyarlık rant hamlesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çeşme Dalyan'da Maliye adına kayıtlı ve özelleştirme kapsamına alınan yaklaşık 8 dönümlük alanı satışa çıkartıyor. Yapılan son plan değişikliği ile yüksek bedelle satışın ve rantın önünü açan ÖİB, SİT kapsamından çıkartılarak ticari ve turistik kullanıma açılan arazilerin satış işlemini önümüzdeki aylarda gerçekleştirecek. ÖİB'den Çeşme'de önce plan değişikliği, sonra satış
ÖİB'den Çeşme'de önce plan değişikliği, sonra satış: Milyarlık rant hamlesi!
Haberler / İzmir
20 Ekim 2015 Salı 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan İzmir'in Çeşme ilçesinde, devlet arazileri satışa çıkıyor. Maliye adına kayıtlı taşınmazlarda geçtiğimiz aylarda jet plan değişikliğine giden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı çeşitli tartışmalara yol açan satış işlemi için düğmeye bastı. Yaptığı imar değişikliği ile SİT alanlarını imara açan Özelleştirme İdaresi, milyonlarca liralık satış işlemi için 1 Aralık'ta ihaleye çıkma kararı aldı.

"Özelleştirme'den Çeşme'ye rant ayarı: Dalyan'da jet plan değişikliği"

 

 
ÖNCE PLAN DEĞİŞTİ, SONRA SATIŞ İLANI GELDİ
Çeşme Dalyan'da Taşlık Mevkii'nde bulunan ve özelleştirme kapsam ve programında bulunan 7 bin 874 metrekare büyüklüğündeki araziyi geçtiğimiz aylarda 'Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alanı'na çeviren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan beklenen satış duyurusu da geldi. Çok sayıda tesis ve turistik işletmenin yakınında ve Aya Yorgi Koyu'nun üst kısmında yer alan devlet arazilerini açık arttırma ile satma kararı alan Özelleştirme İdaresi, 1 Aralık'ta ihaleye çıkacak. Çeşme'nin en değerli alanları arasında yer alan bölgedeki taşınmaz için 150 bin TL'lik geçici teminat belirleyen ÖİB, yabancı yatırımcıların da dahil olması beklenen satış ihalesinde vergi ve KDV muafiyeti de getirdi.


 
SİT ALANI TURİZME AÇILMIŞTI
25 Haziran tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan imar değişikliği çerçevesinde, 3'üncü derece doğal SİT alanı olarak kayıtlı taşınmazın koruma amaçlı uygulama imar planlarında bir kez daha değişikliğe giden ÖİB, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi'nden gelen itirazların kısmen kabul etti. Yapılan parsele özel imar değişikliği sonrasında, arazinin daha yüksek bedeller ile satılmasının önünü açan Özelleştirme Yüksek Kurulu, hazırladığı planlar dahilinde alanı turizm kullanımına sunmuştu.
 
YEREL İDARE İTİRAZ ETMİŞTİ
Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazlarına konu olan söz konusu imar planı değişikliğinde kısmen değişikliğe giden ÖİB, satışa yönelik işlemde geri adım atmadı ve taşınmazların kullanım kararına yönelik ısrarını da sürdürdü. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası