Ege Postası
Geri

ÖRS: “Fuarcılık, İzmir ekonomisinin kaldıracı olacak”

2012 yılı sona ererken, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, geçtiğimiz yılın fuarcılık açısından bir değerlendirmesini yaptı.
ÖRS: “Fuarcılık, İzmir ekonomisinin kaldıracı olacak”
Haberler / Ekonomi
27 Aralık 2012 Perşembe 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİRFuarcılık sektörünün ve İZFAŞ’ın, İzmir’in ekonomik ve toplumsal yaşamındaki etkinliğinin giderek daha da arttığına dikkati çeken Örs, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:
“2012 yılında İzmir’de hemen her hafta bir fuarın açılışı gerçekleştirildi. Profesyonel ve son tüketiciye yönelik fuarların birbiri ardına açıldığı İzmir’de, 2012 yılı fuarcılık sektörünün gelişimi açısından başarılı bir yıl oldu.
2012 yılı boyunca İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 29 fuar düzenlendi. Bu fuarlardan 12 organizasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) olarak gerçekleştirdik. Diğer fuarcılık şirketlerinin düzenlediği misafir fuarlara ise lojistik destek verdik.12 fuardan 4’ü ilk kez gerçekleştirildi. Plastech İzmir, Kent Expo, İzfaş Boatshow İzmir ve Moda Tedarikçileri Fuarı ilk kez yapılan organizasyonlar arasında yer aldı.
İZFAŞ’ın organize ettiği  fuarlara, 2012 yılında yaklaşık 5 bin firma katıldı ve fuarları  1 milyon 700 bin dolayında kişi ziyaret etti. 
Başta 81’nci kez gerçekleştirdiğimiz İEF olmak üzere, düzenlenen fuarlarla kentimizde önemli bir fuar farkındalığı yaratıldı. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, 2005 yılından beri ilk defa kar edildi.”



Ekonomiye dev katkı

İZFAŞ’ın ve fuarcılığın İzmir ekonomisinde artan rolüne dikkati çeken Örs, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
“İzmir’de düzenlenen her fuar,  birçok sektöre ve bu sektörde çalışan binlerce insana iş ve aş temin ediyor. Kamyoncusu, elektrikçisi, kaynakçısı, marangozu, boyacısı, söküm ekibi,  temizlikçisi, hostesi, güvenlik görevlisi ile fuarlar binlerce kişiye istihdam olanağı sunuyor.
Gerçekleştirilen fuarlarla, İzmir’e yılda tahmini 500 milyon TL civarında bir katma değer sağlanıyor. Fuarlarda yapılan iş bağlantıları dikkate alındığında, bu ekonomik değerler çok daha büyük boyutlara ulaşıyor. Fuarlarımızla, hem doğrudan hem de dolaylı olarak kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik yaşamına çok önemli katkı sunuyoruz.
Başta 81 yıllık İEF olmak üzere, her biri uluslararası bir marka haline gelen ihtisas fuarlarımızla, İzmir’in, Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin tanıtımına koyduğumuz katkı, rakamlara indirgenemeyecek bir boyuta ulaşmıştır.

İzmirlilere teşekkür

2012 yılı fuarcılık faaliyetlerinde İZFAŞ’a destek veren kişi ve kuruluşlarla tüm İzmirlilere teşekkür eden İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, gelecekle ilgili şu mesajı verdi: “Avrupa’daki fuarcılık şirketleri modeline uygun yapısıyla, Türk Fuarcılık sektörüne örnek olarak gösterilen kurumumuz, fuarlar kenti İzmir’e yeni fuarlar kazandırma azminin yanısıra, varolan fuarlarını geliştirme ve dünya çapında etkinliklere dönüştürme kararlılığındadır.İzmir, uluslararası ihtisas fuarları açısından önemli bir kenttir. Eskiden bir ay açık kalan tek bir fuarımız; İzmir Enternasyonal Fuarı vardı; bugün ise 365 gün fuarcılık yapılan bir kente dönüştük. Gaziemir yeni fuar alanının İzmir’in ekonomik yaşamında ve fuarcılık sektöründe bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz. Yeni fuar alanıyla birlikte fuarcılık sektörünün birkaç kat büyüyeceğini; İzmir ve Ege Bölgesi’nin ekonomisinde de önemli açılımlar sağlayacağını ve yeni kazanımlar getireceğini öngörüyoruz. Kısacası, önümüzdeki süreçte, fuarcılığın İzmir ekonomisinin kaldıracı olacağına yürekten inanıyoruz. İZFAŞ olarak sektöre, kent, bölge ve ülke ekonomisine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Başarımızın artarak sürmesini diliyor, Türk fuarcılık sektörünün doğduğu şehir olan İzmir’in ve ülkemizin fuarcılık sektörüne, çok daha fazla katkı koymayı hedefliyoruz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası