Ege Postası
Geri

Obama: İHA saldırıları sınırlandırıldı

ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelede İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının sınırlandırıldığını söyledi.Pakistan’da Taliban’ın gerçekleştirdiği 81 kişinin ölümüne...
Obama: İHA saldırıları sınırlandırıldı
Haberler / Dünya
25 Eylül 2013 Çarşamba 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelede İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının sınırlandırıldığını söyledi.

Pakistan’da Taliban’ın gerçekleştirdiği 81 kişinin ölümüne sebep olan kilise saldırısının kurbanlarına da değinen Obama, teröre karşı mücadelede İHA kullanımının sınırlandırıldığını duyurdu.

Yeni ve barış dolu bir dünya ihtiyacını vurgulayan ABD Başkanı, Pakistan’daki kilise saldırılarını hatırlatarak,"Dünya her insanın onuru ve temel haklarıyla yaşayabileceği yerdir. Bu Şam’da da Peşaver’de de Nairobi’de de böyledir." dedi.

BM Genel Kurulu'nda 133 dünya liderine hitap eden Obama’yı dinleyenler arasında, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de bulunuyordu.
Bilindiği üzere Başbakan Şerif, BM Genel Kurul toplantısında, Pakistan’da yüzlerce sivilin ölmesine sebep olan ABD, İHA saldırılarını gündeme getirmeyi planlıyor.

Bu arada Şerif’in, 27 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edeceği belirtildi. Pakistan diplomatik kaynakları, Pakistan’ın Peşaver şehrinde 81 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısını sebep göstererek, şu an itibariyle Şerif’in, konuyu ancak kısık bir sesle dillendirebileceğini ve diğer liderlerden yeterli desteği göremeyeceğini ifade ediyor.

2004 yılında başlayan ve yüzlerce sivilin ölmesine sebep olan ABD saldırılarının son bulmaması, Pakistan kamuoyunda tepki almaya devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası