Ege Postası
Geri

Obama, Karzai ile Taliban müzakerelerini görüştü

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki devlet başkanlığı sarayı yakınlarında yapılan saldırı sonrası Afgan lider Hamid Karzai ile telefonda görüştüğünü bildirdi. Kabil hükümeti ile Taliban...
Obama, Karzai ile Taliban müzakerelerini görüştü
Haberler / Dünya
26 Haziran 2013 Çarşamba 06:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki devlet başkanlığı sarayı yakınlarında yapılan saldırı sonrası Afgan lider Hamid Karzai ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Kabil hükümeti ile Taliban arasında gerçekleşmesi planlanan barış müzakerelerinin tehlikeye girmesini istemeyen Obama, sorumluluğunu Taliban’ın üstlendiği intihar saldırısı sonrası Karzai ile bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider, video konferans şeklinde gerçekleşen konuşmada barış süreci hakkında görüştü. Sürece ABD’nin değil Afganistan’ın liderlik etmesi konusunda uzlaşıldı. Liderler ayrıca Afganistan Yüksek Barış Konseyi ve Taliban temsilcileri arasında Katar'da açılan Taliban’a ait ofiste gerçekleşecek görüşmeleri hala desteklediklerini ifade etti.

Taliban’ın devlet başkanlığı sarayı yakınlarında yaptığı saldırı sebebiyle barış müzakerelerinin tehlikeye girebileceği öngörülüyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası