Ege Postası
Geri

Obama, Mısır Ordusu’nun kararını kaygıyla karşıladı

ABD Başkanı Barack Obama Mısır’da Ordu’nun Devrim kararı sonrası açıklama geldi. Mısır'ın geleceğine Mısır halkının karar verebileceğini belirten Obama, "Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin Cumhurbaşkanı Mursi’nin görevden alınması...
Obama, Mısır Ordusu’nun kararını kaygıyla karşıladı
Haberler / Dünya
4 Temmuz 2013 Perşembe 02:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Başkanı Barack Obama Mısır’da Ordu’nun Devrim kararı sonrası açıklama geldi. Mısır'ın geleceğine Mısır halkının karar verebileceğini belirten Obama, "Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin Cumhurbaşkanı Mursi’nin görevden alınması ve Mısır Anayasası’nın ertelenmesi kararı dolayısıyla derin kaygı duyuyoruz." dedi.

Beyaz Saray’da yapılan toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Obama, "Mısır Ordusu’nu tüm otoriteyi hızlı ve sorumlu bir şekilde demokratik yolla seçilmiş bir sivil hükümete geri vermeye çağırıyorum." dedi. Bu sürecin en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde olması gerektiğini ifade eden Obama, Mursi ve destekçilerinin de keyfi bir şekilde tutuklanmaması gerektiğini belirtti.

Obama, Mısır devrimini süresince ABD’nin tavırının aynı olduğunu dikkat çekti. Obama, "Mısır devrimi başladıktan bu yana söylediğim gibi ABD şiddete karşı durulması, uluslararası insan haklarının korunması ve insanların yasal arzularını karşılayacak reformların yapılması gibi ana prensipleri destekliyor." dedi.

ABD’nin herhangi özel birey veya özel bir partiyi desteklemediğini vurgulayan Obama, ayaklanmanın başlangıcından bu yana taraflarla irtibat halinde olduklarını, iki tarafın da Mısır halkının yasal şikayetlerini ele almada birlikte çalışmaları gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası