Ege Postası
Geri

Ödemiş'te Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri düzenlendi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "Geleceğin Pusulası" adıyla Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri düzenlendi. Ödemiş Fen Lisesi’nin tertip ettiği, 9-10 Mayıs tarihlerindeki programın açılışına Kaymakam Abdullah Dölek, İlçe Milli Eğitim...
Ödemiş'te Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri düzenlendi
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "Geleceğin Pusulası" adıyla Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri düzenlendi. Ödemiş Fen Lisesi’nin tertip ettiği, 9-10 Mayıs tarihlerindeki programın açılışına Kaymakam Abdullah Dölek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversiteli olma yolunda ter döken öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettiği programa katılım oldukça yoğundu. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden katılımcıların olduğu programın ilk gününde "Başarı Stratejileri" konusunda Gediz Üniversitesi’nden Orhan Keskin, "Başarı ve Motivasyon" konusunda Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden Ziya Baran bilgi verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Mehmet Ekinci’nin "İnternetin Doğru Kullanımı ve Sosyal Medya" konulu konferansıyla başlayan ikinci günde ise meslek ve üniversite tanıtımı da yapıldı. Ekinci, öğrencilere şunları aktardı: “Sol beynini ağırlıklı kullananlar sağlamcı, sorgulayan, mantık doğrultulu işler yapan ve uzun Türkçe paragraf sorularını kaçırmayanlardır. Sağ beynini ağırlıklı kullananlar ise duygusal ve olayları fazla sorgulamayanlardır. Bu arkadaşlar, uzun paragraf sorularını kaçırabilir.” İnternet ve sosyal medyaya gençlerin yoğun katılımının aşırı sosyallikten değil, tam tersine anne babası ve çevresi tarafından dinlenmemekten ve sürekli kısıtlanmaktan, hayatında değersizlik ve işe yaramadığı duygusu taşımalarından kaynaklandığını söyleyen Ekinci, “Çocuğu internet ve sosyal medya bağımlılığına iten nedenler aile içi iletişimde yaşanan sorunlar, anne ve baba ile birlikte geçirdiği zamanın yetersizliği, fazla tek başına bırakılması ve ilgi alanlarının sınırlı olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Okan Üniversitesi’nden Nurşen Ünal da "Geleceğin Meslekleri" adlı sunumunda, zamanın gerekleri ve talepler karşısında üniversite ve buna bağlı meslek seçiminin, öğrencilerin hayatına maddi ve manevi etkilerini anlattı. Ünal ayrıca bugün saat 19.00'da öğretmen ve velilere seslenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası