Ege Postası
Geri

Ödemiş'te ipek ve incir festivali

Ödemiş'te düzenlenen Birgi İncir ve İpek Festivali kapsamında İpek Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Ödemiş'te ipek ve incir festivali
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Eylül 2019 Pazartesi 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman İzmir İl Müdürlüğü ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Zeytinlik Mahallesinde kurulan İpek Evi'nin açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Tarım ve Orman İl Müdürü Musa Bakan ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile diğer ilgililer katıldı.

Belediye Başkanı Eriş, bölgede ipekçiliğin canlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile proje hazırladıklarını, bu kapsamda İpek Evi'ni hizmete açtıklarını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı yetkilisi Demet Demir ise 2015 yılından bu yana "Kadın Çiftçilere Yönelik İl Özel Projeler" programıyla bin 509 kadın çiftçinin eğitim aldığını, 315 kadın çiftçiye istihdam yaratıldığını dile getirdi.

Tarım ve Orman İzmir İl Müdürü Musa Bakan, proje ile ilçedeki kadın çiftçilerin desteğini alarak ipek böceği yetiştiriciliğini yeniden canlandıracaklarını, kırsal turizmle ürünlerin pazarlanmasına imkan yaratacaklarını ifade etti.

Festival kapsamında Birgi meydanında 100 girişimcinin katılımıyla incir ve ipekçilik ürünlerinin sergilendiği stantlar açıldı. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası