Ege Postası
Geri

Ödemiş'te yağışlar patates üreticilerini etkiledi

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Dinlemez, son haftadaki yağışların patates sökümlerini etkilediğini, rekoltede düşüşler yaşandığını bildirdi.
Ödemiş'te yağışlar patates üreticilerini etkiledi
Haberler / Ekonomi
26 Ocak 2019 Cumartesi 22:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dinlemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kötü hava şartlarının Ödemiş ve Küçük Menderes havzasındaki patates sökümlerini etkilediğini ve patates üreticilerinin sıkıntı yaşadığını ifade etti. 

Patatesin, bölgenin en önemli ürünlerinden biri olduğunu vurgulayan Dinlenmez, üründe verim düşüklüğü yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sezon başında patateslerini çıkaranlar çıkardı. Şu anda haftalardan beri süregelen yağışlar maalesef bölgemizdeki patates sökümlerini bir hayli etkiledi. Nevşehir ve Niğde'de kar yağışları ile süregelen ulaşım zorlukları nedeniyle, patatesin oralarda da sıkıntılı olduğunu duyuyoruz. Hem Ödemiş hem de dış bölgelerdeki patates hasatlarının yapılamaması nedeniyle, haliyle ortada fazla patates  olmadığı için de fiyatların yükselmesini bekliyoruz."

Patates üreticilerinden Levent Korukoğlu ise "Bölgemizde yaklaşık 2 aydan beri yağışların devam etmesiyle, patates hasatları yapılamıyor. Bu bakımdan rekoltede düşüşler yaşanıyor. Yağmurların  yağması da bereket ama bu yıl yağışlar bir hayli uzun sürdü." ifadesini kullandı. AA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası