Ege Postası
Geri

Öğrenciler Filipinler'e yardım elini uzattı

Filipinler’de meydana gelen tayfun felaketinin ardından Siirt Özel Celal Değer Koleji ve Mehmet Ali İlbaylı Anaokulu öğrencileri yardım kampanyası başlattı. Özellikle minik öğrencilerin kumbaralarında biriktirmiş oldukları paralarını...
Öğrenciler Filipinler'e yardım elini uzattı
Haberler / Güncel
12 Aralık 2013 Perşembe 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Filipinler’de meydana gelen tayfun felaketinin ardından Siirt Özel Celal Değer Koleji ve Mehmet Ali İlbaylı Anaokulu öğrencileri yardım kampanyası başlattı. Özellikle minik öğrencilerin kumbaralarında biriktirmiş oldukları paralarını Filipinler'deki kardeşlerine göndermek için birbirleriyle yarışmaları öğretmenlerini ve okul idarecilerini duygulandırdı. Minik öğrencilerin harçlıklarından biriktirerek topladıkları paranın miktarının bir 125 TL olduğu belirtildi.

Okul idaresi, kampanyadaki amaçlarının çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunmanın yanında yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi. Toplanan yardım miktarı okul müdürü Abdurrahman Dülger tarafından Siirt Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Cemal Özçelebi’ye teslim edildi.

Siirt Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Cemal Özçelebi, “Toplumun yardım değerlerini etkin hale getirerek din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, saygınlıklarını koruma hassasiyetiyle yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine acil ve kalıcı çözümler oluşturup yardımda bulunan Kimse Yok Mu Derneğimiz 8 Kasım Cuma Günü Filipinler'de meydana gelen tayfunda Filipinli insanları yalnız bırakmayarak yardıma koşan ilk sivil toplum kuruluşu oldu.
Afet dönemlerinde yalnızca Türk vatandaşlarına değil, yardım çağrısında bulunan çeşitli ülke ve insanlarına da tarihten gelen yardımseverlik duygularını harekete geçirerek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, sizin gibi hayırsever insanların desteğiyle el uzatmaya çalışıyoruz. İşte bunun son örneği dünya genelindeki tüm yardım kuruluşları arasında ilk Filipin halkına yardım eden Kimse Yok Mu Derneğimiz, afetin ilk gününde 6 bin 500 kişinin istifade edeceği 25 tonluk acil gıda paketi hazırladı ve afetzedelere ulaştırdı.
Kimse Yok Mu Derneği tarafından oluşturulan ASYA arama kurtarma ekibimiz şu anda ölü sayısının 10 bine yaklaştığı Filipinler'de sizden giden yardımları afetzedelere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu afet vesilesiyle sizlerin de yaptığı yardımlarınızı-topladığınız paraları Filipinler hesabına yatırarak en kısa zamanda Filipin halkına ulaştırıp afetzedelere yemek-battaniye ve su olarak istifadelerine sunulacak. Bu vesileyle sizlere katkılarınızdan dolayı, dernek ve yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası